Publicitātes foto
Reklāma

Moto akumulatori un dažādi citi moto aksesuāri ir būtiskas sastāvdaļas jebkura motocikla veiktspējas nodrošināšanai un braukšanas pieredzes uzlabošanai. E-veikalā 220.lv var iegādāties dažādu moto akumulatorus un citus moto aksesuārus, piemēram, moto apģērbu.

https://220.lv/lv/auto-preces/moto-preces/moto-akumulatori

Enerģijas nodrošināšana motociklam

Moto akumulators ir būtisks elements, kas nodrošina enerģiju motocikla darbībai. Tas uzglabā elektroenerģiju, kas nepieciešama gan moto iestartēšanai, gan dažādiem moto elektriskiem komponentiem. Bez kvalitatīva moto akumulatora motocikls var saskarties ar tādām pašām problēmām kā auto gadījumā – to var neizdoties iedarbināt.

Reklāma

Akumulatori ar šķidro skābes elektrolītu

Lētāka gala akumulatori, tie ir atkārtoti uzlādējami, taču ar zemu enerģijas blīvumu. Pieejami SMF vai VRLA (ar vārstu regulēti) akumulatori.

AGM akumulatori

Šāda veida akumulatorus var izmantot tad, ja moto izmanto tikai sezonāli, tas iztur ekstrēmas temperatūras, tas nodrošina moto nepieciešamo jaudu. Šos akumulatorus var uzlādēt pat 2 reizes ātrāk, nekā citus.

AGM akumulatorus var lietot gan standarta motociklos, gan off-road tipa transportlīdzekļos – tie nodrošina stabilu jaudas padevi pat sarežģītos apstakļos.

Gēla akumulatori

Želejas akumulatori – tos sauc arī par gēla akumulatoriem un tos bieži izmanto motociklos, kvadraciklos. Ja šo ierīci ilgāku laiku neizmanto, tie nesabojāsies un tāpat darbosies efektīvi. Šie akumulatori satur elektrolītu gēlveidīgas vielas formā. Tā neiztvaiko un nesasalst.

Noteikt enerģijas vajadzības

Lai izvēlētos pareizo jaudas akumulatoru, svarīgi ir noteikt motocikla enerģijas prasības. Tas palīdzēs novērtēt, cik lielu jaudu akumulatoram nepieciešams nodrošināt. Piemēram, ja motocikls bieži jāstartē aukstos laika apstākļos, nepieciešams spēcīgāks akumulators ar augstu aizdedzes spriegumu.

Moto aksesuāru loma motociklista ekipējumā

Viens no svarīgākajiem moto braucēja aksesuāriem ir ķivere. Nav iedomājams brauciens bez moto ķiveres, tas ir ne tikai ieteicams, bet arī obligāts nosacījums. Kritienos un negadījumos vismazāk pasargāta ir motobraucēja galva, tāpēc loģiska ir prasība obligāti izmantot ķiveri.

 

Aizsargbrilles arī ir svarīgs moto aksesuārs, kas nodrošina skaidru redzamību un pasargā acis no vēja, putekļiem un lidojošiem kukaiņiem, tādējādi novēršot potenciālas acu ievainojumu riskus.

Motocikla cimdi savukārt ir ļoti svarīgi, jo tie ne tikai pasargā rokas no traumām negadījuma gadījumos, bet arī nodrošina labāku roku saķeri ar stūri.

Aizsargvestes ir vēl viena neatņemama daļa no motociklistu drošības aprīkojuma. Šis moto aksesuārs nodrošina nepieciešamo aizsardzību pret ievainojumiem negadījuma brīdī. Lieliski piemeklēta veste uz ķermeņa pat ilgstoša brauciena laikā nerada lieku diskomfortu.

Motocikla somās var droši pārvadāt mantas brauciena laikā. Piemēram, ja motociklists dodas ilgstošā ceļojumā, būs ērti visu nepieciešamo novietot somā un neuztraukties par tām.

Somas ir izgatavotas no izturīgiem materiāliem un bieži vien ir aprīkotas ar dažādiem nodalījumiem, kas atvieglo lietu sakopšanu, kā arī aprīkotas ar drošības slēdžiem un stiprinājumiem, kas pasargā no zādzībām.

Augstas ietilpības moto akumulatori uzticamai transporta darbībai pieejami interneta veikala 220.lv produktu klāstā – Fulbat, Landport, Varta, CIAK, Exide u. c. zīmolu preces. Tāpat veikalā var atrast arī citus moto piederumus, piemēram, moto riepas – https://220.lv/lv/auto-preces/moto-preces/motociklu-riepas-un-kameras

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu