Reklāma

Visa pamatā – dzīves uztvere
Laba veselība ir katra cilvēka vislielākā vērtība. Visa pamatā ir domāšana un dzīves uztvere, tāpēc bieži vien slimību cēlonis meklējams tieši cilvēka psihē. Austrumu medicīna palīdz atgūt fizioloģisko, emocionālo un garīgo līdzsvaru. Tās galvenais mērķis ir dot cilvēkam zināšanas, kā saglabāt savu veselību.

Būtiskākās atšķirības
Lai arī tradicionālajai un netradicionālajai medicīnai ir viens mērķis – palīdzēt cilvēkam atgūt veselību, tās tomēr ir divas atšķirīgas pieejas, un galvenā atšķirība ir slimības diagnosticēšanā. Tradicionālā medicīna balstās uz konkrēta cilvēka sūdzībām, pamatojoties uz kurām tiek veikta izmeklēšana, konstatēta slimība, nozīmēta ārstēšana, kas vērsta uz seku likvidēšanu, bieži vien līdz slimības cēlonim tā arī nenonākot.

Savukārt netradicionālajai medicīnai ir cita pieeja. Vispirms tiek meklēti slimības cēloņi. Kad slimība vēl nav konstatēta, bet emocionāli cilvēks nejūtas labi, slimību iespējams atklāt pašos iedīgļos un laikus novērst. Ir jāatrod cēlonis, jāstrādā ar to, līdz sekas izzūd.

Diagnostikas laikā uz ķermeni tiek projicēti 300 punkti, no kuriem 20 punktus izmanto diagnosticēšanai – veic mērījumus un ar palpāciju (spaidīšanu) nosaka katra punkta stāvokli. Ja punkts ir blīvs un ciets, tas liecina par tā pārpilnību, bet, ja tukšs, – izsīkumu. Tieši pēc punktiem iespējams noteikt organisma saslimušo apvidu un to, vai slimībai ir akūta vai hroniska stadija.

Reklāma

Kad meklēt palīdzību
Ceļu uz netradicionālo medicīnu cilvēki atrod dažādi. Vienam tā ir pēdējā iespēja, kad viss cits jau izmēģināts un nav palīdzējis, citam – vēlme sakārtot savu iekšējo pasauli. Netradicionālajā medicīnā ārstēšana notiek kursu veidā, izmantojot dažādas metodes, kuru mērķis ir cilvēka fiziskā, mentālā un garīgā ķermeņa sakārtošana vai vismaz veselības uzlabošana. Tieši kompleksā ārstēšana dod labākus rezultātus, jo dažādas vainas ir jāārstē ar dažādām procedūrām. Lai atgūtu veselību ar netradicionālo medicīnu, jārēķinās, ka tā nedod tūlītēju efektu kā pretsāpju tabletes ieņemšana. Daudzi profilaksei un zināšanu papildināšanai iesaka sākt tieši ar netradicionālo medicīnu, un tikai pēc tam, ja tā nespēj palīdzēt, vērsties pie tradicionālās medicīnas.

Kas izraisa slimības?
Visa pamatā ir emocijas. Katrs cilvēks dienas laikā pārdzīvo vismaz piecas emocijas: dusmas, prieku, rūpes, skumjas un bailes. Esot harmonijā, tās rada līdzsvaru, bet ja viena no tām dominē, cilvēkam rodas problēmas konkrētās sistēmās un orgānos. Piemēram, ja mēs nepārtraukti baidāmies par bērnu, vīru vai sievu, darbu, naudas trūkumu, slimībām utt., bailes izraisa dažādas ginekoloģiskas, uroloģiskas, onkoloģiskas saslimšanas, tās ietekmē dzirdi, nieres, rodas problēmas kaulu sistēmā. Pārliekas rūpes un uztraukumi ietekmē kuņģi un zarnu traktu, holesterīna un cukura līmeni, asins sastāvu.

Ārstēšana
Katrai problēmai ir konkrētas procedūras. Par cilvēku daudz pastāsta apģērba krāsas. Piemēram, tie, kurus māc bailes, bieži ģērbjas melnās drēbēs. Bet krāsām ir arī dziedinošs spēks. Dzeltenie, sārtie un oranžie toņi noskaņo cilvēku nepadoties bailēm, bet ar baltu krāsu iespējams kompensēt iekšējo spriedzi.
Iekšējās spriedzes noņemšanai un nervu sistēmas līdzsvarošanai labi palīdz taktīlā masāža, polarizētās gaismas kūre, akupunktūra, psihoterapija. Savukārt depresiju (apātiju) palīdz ārstēt reiki, akupunktūra, čampi masāža un jonokārs. Muguras un locītavu problēmām ieteicama ir jumeiko masāža, palsinga masāža, akupunktūra un homeopātija. Atkarībā no pacienta sūdzībām tiek veidots individuāls procedūru komplekss.

Kā uzsākt jaunu dzīvi
Lai uzsāktu jaunu dzīvi, pirmām kārtām bez žēluma jāizmet viss vecais, piemēram, drēbes, kas netiek valkātas vai mīļlietiņas, ar kurām saistītas sāpīgas atmiņas. Otrkārt, jāsakopj un jāizmazgā māja. Pēc tam, ja to var atļauties, var nomaini matu sakārtojumu vai krāsu, nopirkt jaunu apģērbu vai apavus, citiem vārdiem sakot, sagādāt sev kādu prieku.. Kad māja un domas ir iztīrītas, viss vecais un traucējošais iznīcināts, tad var ielaist sevī jaunu gaismu un censties šo attīrīšanos sajust. Brīvākā brīdī vēlams apsēsties un mierīgi pārdomāt: kas visu šo laiku ir bijusi vislielākā problēma un sāpe. Pēc tam tā jāasociē ar kādu ģeometrisku figūru, jāuzzīmē šis simbols uz papīra, jāsadedzina, līdz paliek pelnu čupiņa, bet pēc tam jānomazgā rokas. Kad tas izdarīts, var sevī ielaist to, ko gribas sagaidīt.

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu