Pārtikas veikalos banāni netiek glabāti ledusskapī, stāsta Starptautiskās Pārtikas informācijas padomes vecākā pārtikas tehnoloģiju komunikācijas direktore.
Ne visi zina, kā pareizi uzglabāt banānus, lai tie ilgāk saglabātos svaigi. Pastāv triks divos soļos, pirmais solis – augļi ir jātur uz galda, lai tie nogatavotos.
Pēc tam banānus var salikt ledusskapī un tur uzglabāt vairākas dienas, laikraksts “Mirror” citē Starptautiskās pārtikas informācijas padomes (International Food Information Council) vecākās pārtikas tehnoloģiju komunikācijas direktores Tamikas Simsas teikto.
“Ņemiet vērā, ka pārtikas veikalos banāni netiek uzglabāti ledusskapjos. Banānus var uzglabāt uz virtuves galda, līdz tie ir nogatavojušies, un tad tos var uzglabāt ledusskapī,” uzsvēra eksperte.
Agrāk UNIAN noskaidroja, ka banāniem nav vietas ledusskapī, jo tie tur ātri kļūst melni. Turklāt banāni izdala augu hormonu etilēnu, un tā dēļ blakus esošie augļi vai dārzeņi var sākt ātri bojāties.
Jāuzsver, ka etilēnu var izdalīt ne tikai banāni, bet arī āboli, aprikozes, bumbieri, kartupeļi. Īpaši smagi no šādu “etilēna” produktu tuvuma cieš gurķi.
LASI ARĪ ŠOS RAKSTUS!
LifeHacks: Kā atbrīvoties no ēdienu aromāta plastmasas trauciņos?
LifeHacks: Ko darīt, ja ēdiens pielīp pie pannas? Šis triks atrisina problēmu uz visiem laikiem!
LifeHacks: Kāpēc milti ir jāpārsijā un ar ko var aizstāt sietu?