Ekrānuzņēmums
Reklāma

Miltu sijāšana ir viens no tiem kulinārijas paņēmieniem, kas, šķiet, ir pagātne kopā ar vecmāmiņas dzirnavām. Tomēr, neraugoties uz to, ka mūsdienu receptēs šis solis ir vajadzīgs reti, tā vērtība kulinārijā joprojām nav pietiekami novērtēta.

Šajā rakstā mēs apskatīsim, kāpēc miltu sijāšana ir tik svarīga un kā tā var ietekmēt jūsu kulinārijas šedevru kvalitāti.




Kāpēc jāsijā miltus

Pirmā lieta, kas nāk prātā, pieminot miltu sijāšanu, ir atbrīvoties no gabaliņiem. Un tā tas patiešām ir.

Reklāma

Pārsijājot miltus caur sietu, mēs atbrīvojam tos no sīkiem gabaliņiem, kas nodrošina precīzākus mērījumus.

Precīzi miltu mērījumi ir ļoti svarīgi receptēs, jo īpaši cepšanā, kur pat neliela novirze var būtiski ietekmēt ēdiena konsistenci un garšu.

Turklāt izsijātiem miltiem ir vieglāka un gaisīgāka konsistence. Tāpēc tie ir ideāli piemēroti sajaukšanai ar citām sastāvdaļām, īpaši mīcot šķidru mīklu.

Miltu vienmērīgs sadalījums mīklā palīdz nodrošināt viendabīgu konsistenci un uzlabo galaprodukta kvalitāti.

Kad sijāt miltus

Jautājums par to, kad miltus sijāt, bieži vien ir strīdīgs. Mūsdienu miltu pārstrādes metodes ir ievērojami samazinājušas vajadzību pēc šī procesa. Tomēr pat tad, ja milti šķiet drupani un bez gabaliņiem, sijāšana joprojām ir pamatota.

Miltu sijāšana pirms mērīšanas palīdz nodrošināt viendabīgumu un atbrīvoties no gabaliņiem, kas var novest pie nepareiziem mērījumiem.

Pat tad, ja receptē nav prasīts miltus sijāt, pirms mērīšanas tos ieteicams samaisīt un viegli iebērt mērtraukā, lai izvairītos no gabaliņiem vai gaisa burbuļiem, kas var izkropļot mērījumus.

Ar ko aizstāt sietu

Jums nav pa rokai sieta? Nav problēmu. Ir vairākas alternatīvas metodes miltu sijāšanai. Sajaucot sausās sastāvdaļas vai sijājot miltus, parasto sietu var aizstāt ar stiepļu maisītāju vai smalku sietu.

Ar šiem vienkāršiem virtuves rīkiem var panākt tādu pašu efektu kā ar tradicionālo sietu, nodrošinot, ka sastāvdaļas ir vienmērīgas un viendabīgas.

LASI ARĪ ŠOS VIRTUVES TRIKUS!

LifeHacks: Lietas, kurām derīga termiņš IR svarīgs!

LifeHacks: Kā padarīt baltas zeķes, kas kļuvušas pelēkas

LifeHacks: Kā padarīt sadzeltējušu plastmasu atkal baltu?

LifeHacks: Septiņi pārsteidzoši veidi, kā mājās noder micelārais ūdens

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu