Problēma, kad ēdiens pielīp pie pannas ar nelīpošu virsmu, un ne tikai, var būt ļoti kaitinoša. Kopā sapratīsim, kā panākt, lai ēdiens nepieliptu pie pannas, un kā kopt dažādu veidu virtuves traukus.
Kāpēc ēdiens pielīp pie pannas – cēloņi
Ja jums ir panna ar nelīpošu pārklājumu, šai problēmai var būt vairāki iemesli:
– pārklājuma nolietojums (uz virsmas var parādīties skrāpējumi vai nobrāzumi);
– nepareiza temperatūra (pārāk augsta vai pārāk zema gatavošanas temperatūra var izraisīt pielipšanu);
– nepietiekams eļļas daudzums (dažiem ēdieniem cepot nepieciešams vairāk eļļas).
Svarīgi noteikt precīzu problēmas cēloni, lai veiktu atbilstošus pasākumus.
Viss pielīp pie pannas – ko darīt?
Vispirms pārbaudiet pārklājuma stāvokli. Ja tas ir bojāts, iespējams, ir pienācis laiks pannu nomainīt.
Ja viss ir kārtībā, palīdzēs pareiza un rūpīga tīrīšana. Noteikti izmantojiet maigus mazgāšanas līdzekļus un sūkļus.
Izvairieties no abrazīviem materiāliem, kas var saskrāpēt pārklājumu.
Apdegumu var notīrīt šādi: uz virsmas uzberiet pāris ēdamkarotes cepamās sodas un pārlejiet ar etiķi, atstājiet iegūto šķīdumu uz 20 minūtēm un nomazgājiet to.
Tāpat eksperti iesaka, gatavojot ēdienu, sekot līdzi temperatūrai. Ņemiet vērā, ka nepielipīgie pārklājumi vislabāk “panes” vidēju vai vidēji lielu uguni. Nekad nepārkarsējiet pannu, jo tas var sabojāt pārklājumu.
Vienmēr izmantojiet pietiekami daudz eļļas, vienmērīgi izkliedējot to pa virsmu.
Ko darīt, lai ēdiens nepieliptu pie čuguna pannas – padomi
Čuguna pannas ir pazīstamas ar savu ilgmūžīgo “kalpošanu” un kvalitatīvu gatavošanu, taču tām ir nepieciešama īpaša kopšana.
Pirms pirmās lietošanas reizes pannu nepieciešams “norūdīt”: uz pannas uzklājiet plānu eļļas kārtiņu un uz vienu stundu uzkarsējiet pannu cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā;
– gatavojot ēdienu, pārliecinieties, ka izmantojat pareizo eļļas daudzumu;
– jāizvairās no asiem mazgāšanas līdzekļiem;
– mazgājiet ar mīkstu sūkli un karstu ūdeni.
No šādas pannas kvēpus var viegli notīrīt ar vienu vienkāršu triku: ieberiet pannā pa vienai ēdamkarotei sāls un sinepju, pārlejiet to ar verdošu ūdeni, pagaidiet 5 minūtes un noskalojiet ar suku.
Paturiet prātā: ja uz pannas pielīp ēdiens, ir svarīgi saprast, ka katram produktam nepieciešama individuāla pieeja un kopšana. Zinot galvenos pielipšanas cēloņus un piemērojot vienkāršus padomus, jūs varat izvairīties no šīs nepatīkamības un bez problēmām baudīt gardu ēdienu gatavošanu.
LASI ARĪ ŠOS RAKSTUS!
LifeHacks: Kā dekorēšanai izmantot vecās krūzes un šķīvjus?
LifeHacks: Ar ko nedrīkst tīrīt viedtālruņa ekrānu
LifeHacks: Kāpēc zeķes “gatavot” mikroviļņu krāsnī?
LifeHacks: Kā padarīt sadzeltējušu plastmasu atkal baltu?
LifeHacks: Desmit lietas, kuras nedrīkst mazgāt veļasmašīnā