Mūsdienu mājsaimnieces ir iecienījušas nerūsējošā tērauda traukus, jo tie ir praktiski un izturīgi.
Laika gaitā pārklājums var iekrāsoties ar tumšas krāsas traipiem. Vienkārši pieredzējušu saimnieču padomi palīdzēs noņemt šos traipus.
Ja virsējais slānis ir oksidējies, traipus palīdzēs likvidēt ciete. Pietiek to uzliet uz mitras flaneļa lupatiņas un notīrīt traipus. Pēc tam traukus noskalojiet zem silta ūdens un nosusiniet.
Sodrējus palīdzēs noņemt šķidro ziepju, ūdens un cepamās sodas maisījums. Uzklājiet maisījumu uz virsmas un pēc dažām minūtēm noskalojiet ar ūdeni.
Lai pastiprinātu efektu, noskalojiet traukus ar ūdens un etiķa šķīdumu.
LASI ARĪ ŠOS PADOMUS!
LifeHacks: Kā viegli izmazgāt līdzņemamos plastmasas ēdiena traukus?
LifeHacks: Kāpēc olas vārot ietīt folijā? Tagad tu darīsi tikai tā!
LifeHacks: Kā glabāt putraimus, lai tajos neieviestos kukaiņi?
Kāpēc saldētavā ieklāt foliju? Noderīgi virtuves triki