Dažreiz, vārot olas, čaumalas saplaisā, tāpēc olbaltumvielas izplūst un saraujas. Iespējams, ikviens ir saskāries ar šo nepatīkamo nelaimi. Lai no tā izvairītos, daži cilvēki vārīšanai izmanto īpašas veidnes, citi liek olas aukstā ūdenī, bet vēl citi katlā liek olas folijā. Apskatīsim sīkāk pēdējo gatavošanas metodi.
Folijas rullis patiešām spēj palīdzēt izvārīt ideālas olas. Turklāt šajā gatavošanas metodē nav nekā sarežģīta. Tāpēc ar folijas palīdzību pat bērns var perfekti izvārīt olas.
Kāpēc vārīt olas folijā: interesanta metode
Lai gatavošanas procesā olas nezaudētu labu izskatu, daži cilvēki liek tās katliņā un pēc tam pārlej ar aukstu ūdeni. Neslēpsim, šāda metode darbojas. Taču, tā kā olbaltumvielas tiek vārītas lēni, tās diezgan cieši pielīp pie čaumalas. Rezultātā ar šo metodi pagatavotas olas ir ļoti grūti notīrīt. Šāda problēma nerodas, vārot ar foliju.
Ir iespējams iemest olas verdošā ūdenī, nebaidoties, ka tās plīsīs. Jāizmanto tikai parasta alumīnija folija.
Katru olu tajā cieši ietin un tikai tad produktu liek katlā ar burbuļojošu ūdeni. Gatavs! Vāra olas kā parasti. Olbalts neizplūdīs, un čaumala atdalīsies ātri un viegli.
Pavārmākslas padomi
Ja jums virtuvē nav folijas ruļļa, atcerieties dažus olu gatavošanas noteikumus. Ievērojot tos, jums neradīsies tādas problēmas kā saplaisājušas čaumalas un izplūdis olbaltums.
Neiegremdējiet olas verdošā ūdenī uzreiz pēc izņemšanas no ledusskapja. Pēkšņās temperatūras maiņas dēļ tās noteikti saplaisās.
Pirms vārīšanas istabas temperatūrā ļaujiet olām sasilt. Ja jums nav laika, atstājiet tās dažas minūtes siltā ūdenī.
Olas vāriet nelielā traukā. Tās pārāk daudz nesasitīsies viena ar otru.
Pievienojiet ūdenim sāli. Sāls neiekļūs čaumalās, bet neļaus olām saplīst.
Kad olas ir uzvārījušās, samaziniet karstumu līdz vidēji lēnam vai vidēji stipram. Olu vārīšana lielā karstumā nepaātrina procesu, bet palielina risku, ka olas plīsīs. Tas var notikt pārāk straujas vārīšanas rezultātā.
Olu vārīšanas metode, kurā izmanto foliju, nodrošina, ka olbaltums neizplūst ārā. Izmantojiet to, lai pagatavotu barojošas un ātras brokastis. Un neaizmirstiet arī par svarīgiem noteikumiem, kas neļaus olām plaisāt verdošā ūdenī, ja tās nebūs ietītas folijā.
LASI ARĪ ŠOS PADOMUS UN TRIKUS!
LifeHacks: Pieci iemesli neliet ārā gurķu marinādi
LifeHacks: Kā glabāt putraimus, lai tajos neieviestos kukaiņi?
LifeHacks: Kā atgaisot radiatorus, lai labi sildītu visu ziemu?
LifeHacks: kā izvēlēties labākās krabju nūjiņas salātiem?
Ko pievienot zirņiem, lai izvārītos 10 minūtēs?