Bez kvalitatīvas pannas nav iedomājama neviena virtuve. Cepšana, sautēšana, sildīšana un vārīšana – to visu var izdarīt, izmantojot pannu. Tiesa, ja mēs runājam par mūsdienīgiem virtuves traukiem, ir jāievēro to darbības noteikumi. Piemēram, nesaskrāpēts nelīpošais pārklājums reizēm apgrūtina gatavošanas procesu. Taču ir veids, kā to atjaunot.
Kad pie manis ieradās viesi no citas pilsētas, viņi vairākas dienas dzīvoja manā dzīvoklī. Tā kā šajā laikā es nevarēju atcelt visus savus plānus, vairākas reizes viņi paši, bez manas uzraudzības, uzsildīja ēdienu. Katastrofas apmērs kļuva skaidrs vēlāk, kad viesi aizbrauca. Izrādījās, ka uz pannas nelīpošā pārklājuma bija izveidojušies nelieli skrāpējumi. Acīmredzot viesi bija nolēmuši izmantot dakšiņu, nevis lāpstiņu. Sākumā es biju sarūgtināta, bet draudzene man palīdzēja ar padomu, kā to labot.
Kā ar mājas līdzekļiem atjaunot pretpiedeguma pārklājumu
Vēlamies norādīt, ka visas šīs metodes palīdzēs novērst nelielus skrāpējumus uz pannas. Ja pannai ir nodarīti nopietnāki bojājumi, diemžēl to nav iespējams salabot. Taču ne pārāk dziļus skrāpējumus var neitralizēt ar vienkāršiem mājas līdzekļiem. Izmēģiniet un pārliecinieties paši.
Kā noņemt skrāpējumus no teflona pannas ar pienu
Ja jūsu pannai ir teflona pārklājums, var palīdzēt piens. Tā sastāva dēļ tas mijiedarbojas ar pannas materiālu, palīdzot atjaunot pārklājumu.
Lai to izdarītu, ielejiet pannā pienu tādā daudzumā, lai tas pilnībā pārklātu dibenu.
Ņemiet vērā, ka vislabāk ir izmantot biezāku pienu. Pagaidiet, līdz piens uzvārīsies, un pēc tam turiet to uz uguns vēl 5 minūtes. Pēc tam pienu notecina un pannu izmazgā ar siltu ūdeni un mīkstu sūkli.
Kā ar etiķi atjaunot pretpiedeguma pārklājumu
Lai izmantotu šo līdzekli, jums būs nepieciešams 150 g galda etiķa, 2 ēdamkarotes cepamās sodas un glāze silta ūdens. Sajauciet visas sastāvdaļas un ielejiet tās saskrāpētajā pannā. Ieslēdziet uguni un uzkarsējiet šķidrumu līdz vārīšanās temperatūrai. Atstājiet etiķa un sodas maisījumu vārīties vēl 10 minūtes.
Pēc tam noteciniet šķidrumu un pagaidiet, kamēr virsma atdzisīs, lai neizraisītu temperatūras maiņu.
Nedaudz atdzisušo pannu noskalojiet ar siltu ūdeni un mazgāšanas līdzekli.
Pēc tam pannu novietojiet atpakaļ uz plīts un uzkarsējiet to aptuveni 30 sekundes, lai tā kļūtu silta, bet ne karsta.
Tad pannā ielejiet nedaudz augu eļļas un izsmērējiet to pa dibenu, izveidojot plēvi.
Te jums palīdzēs silikona birste. Noslēgumā pannu vēlreiz noskalojiet ar siltu ūdeni un nosusiniet.
Atjaunojiet pannu ar sāli
Šī metode ne tikai palīdzēs tikt galā ar skrāpējumiem uz pannas, bet arī pasargās ēdienu no pielipšanas cepšanas laikā.
Labi nomazgājiet pannu ar mazgāšanas līdzekli un noslaukiet to sausu.
Pēc tam ieberiet iekšā sāli tā, lai tā pilnībā nosegtu pannas dibenu. Novietojiet pannu uz uguns un cepiet, laiku pa laikam maisot ar koka vai silikona lāpstiņu.
Tiklīdz sāls sāk brūnēt, ir laiks pannu noņemt no uguns. Izberiet sāli un noslaukiet pannas virsmu ar mīkstu, mitru drānu vai ar ūdeni samitrinātu papīra dvieli. Gatavs!
Mēs ceram, ka mūsu padomi jums ir bijuši noderīgi. Un, lai nebūtu jāatjauno nelīpošais pārklājums, labāk ievērot šādu virtuves trauku ekspluatācijas noteikumus.
LASIET ARĪ ŠOS PADOMUS!
Ķiploki būs svaigi līdz pavasarim! + Vēl trīs virtuves triki
Kā uzasināt šķēres bez asināmā? Noderīgs virtuves triks!
Ko pievienot ūdenim, lai olas vārot neplaisātu? Ļoti labs triks!