Vai zinājāt, ka ķiplokus var ilgstoši uzglabāt virtuves atvilktnē? Jums nav jāuztraucas, ka ar tiem kaut kas var notikt. Šādi ķiplokus glabā Kaukāza valstīs, un visas to derīgās vielas un garša saglabājas kā svaigā dārzenī.
Kā sagatavot ķiplokus uzglabāšanai?
Ķiplokus nosusina, nomizo, noņem ķiploka virskārtas apvalku un apakšējo galu.
Ķiploku galus var apdedzināt, izmantojot dvieli vai sveci. Vispirms jāapdedzina saknes un tad astītes vidusdaļa.
Pēc tam ievietojiet ķiplokus dabīgā auduma maisiņā un ievietojiet to atvilktnē.
Novietojiet atvilktni virtuvē.
Šī ķiploku uzglabāšanas metode ir ļoti efektīva, un to izmanto jau ļoti ilgi.
Ķiploku galviņas varēs uzglabāt no rudens līdz pavasarim.
LASI ARĪ ŠOS PADOMUS!
Kā uzasināt šķēres bez asināmā? Noderīgs virtuves triks!
Kāpēc sporta apavos vērts ielikt ziepju gabaliņu?
Triki ar kartupeļiem: kā notīrīt bez naža?