Olu vārīšana un mizošana var būt apgrūtinoša. Reti kuram patīk, kad olas saplaisā, un ir vienkārši nereāli tās “glīti” nomizot, neatraujot olbaltumvielu gabaliņus.
Iesakām, kā olas izvārīt perfekti un kāpēc olu vārīšanas laikā katlā jāliek citrons.
Kā vārīt olas – pamatnoteikumi
Vāriet un citiem mērķiem izmantojiet tikai svaigas olas. Ieteicams tās iepriekš nomazgāt. Ielieciet olas katlā ar aukstu ūdeni (olu mešana katliņā nav laba ideja).
Lai olas būtu mīksti vārītas, vāriet tās 4 līdz 5 minūtes. Lai olas būtu mīkstākas, bet tomēr stingras, pagariniet vārīšanas laiku līdz 6 minūtēm.
Cieti vārītas olas jāvāra 7 minūtes, un, ja vēlaties ļoti cietu dzeltenumu, vāriet 9 minūtes.
Daudzi cilvēki strīdas par to, kā pareizi vārīt olas un skaitīt laiku. Izrādās, tas ir vienkārši – tas jādara no brīža, kad ūdens uzvārās.
Kā vārīt olas, lai tās nesaplaisātu – galvenais un vienkāršākais noslēpums
Dažkārt olas saplaisā, pat ja tās ievieto nevis verdošā, bet gan aukstā ūdenī. Daudzas saimnieces jau zina, kas jāliek ūdenī, vārot olas, bet ne vienmēr dalās ar šo noslēpumu. Taču tagad noslēpuma vairs nav. Palīdzēs citrona šķēle.
Citrons vai citrona sula, vārot olas, novērš saplaisājušas čaumalas.
Olu lobīšana pēc šādas vārīšanas ir tīrais nieks.
Čaumala atdalās viegli un skaisti, ola ir gluda un spīdīga.
Vienkārši ielieciet ūdenī citrona šķēli vai nedaudz citrona sulas, un olas būs ideālas!
Svaigi garšaugi nedēļām ilgi. Noderīgs virtuves triks!
Triki ar kartupeļiem: kā notīrīt bez naža?
Jauni un veci tauku traipi. Kā tos ātri un viegli iztīrīt?