Gandrīz katram no mums virtuvē ir maize. Mēs ēdam maizi un maizītes brokastīs, pusdienās vai vakariņās, ņemam tās līdzi uz darbu sviestmaižu veidā. Ir reizes, kad mēs pērkam pārāk daudz maizes, uzkrājot tās krājumus, piemēram, nedēļas nogalei. Pēc dažām dienām maize izžūst, kļūst novecojusi un zaudē garšu. Šādos gadījumos daudzi cilvēki to izmet. Taču šajā situācijā ir risinājums. Kā atgūt maizes svaigumu?
Triks, kā atsvaidzināt maizi
Vispirms mums būs nepieciešams litrs ūdens un katls. Piepildiet katlu ar ūdeni un nedaudz uzsildiet to. Pēc tam paņemiet metāla cediņu un novietojiet to uz katla virsmas, pārliecinoties, ka cediņas apakšdaļa nesaskaras ar ūdeni.
Ielieciet šķēlītēs sagrieztu maizi. Ir ļoti svarīgi, lai tā nebūtu slapja. Aizklājiet ar vāku un nogaidiet 5-10 minūtes. Ūdens tvaiki, kas daļēji izdalīsies gatavošanas laikā, atsvaidzinās maizi.
Pēc šī laika maize būs karsta un svaiga, ideāli piemērota brokastīm vai vakariņām. Pateicoties tvaikam, maizes garoza būs maiga, un garša būs tāda, it kā tā būtu tikko izcepta no krāsns.
Ir vēl viens veids, kā atsvaidzināt novecojušu maizi. Vienkārši viegli samitriniet to ar ūdeni, ietiniet alumīnija folijā un ievietojiet cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 140 grādiem pēc Celsija. Karsēšanas laiks ir atkarīgs no maizes lieluma. Ja atsvaidzinām atsevišķas šķēles, pietiek ar 5 minūtēm, bet veselam maizes klaipam būs nepieciešamas apmēram 15-20 minūtes.
Vai jums nav alumīnija folijas? Nav problēmu. Šādu sausu maizi var ietīt arī ar mitru papīra dvieli. Maizi var likt arī tieši cepeškrāsnī, bet tādā gadījumā zem režģa novietojiet karstumizturīgu trauku, kas piepildīts ar ūdeni, un uzkarsējiet to līdz 150 grādiem. Tas ļaus iztvaikojošajam šķidrumam pakāpeniski samitrināt maizi.
Šādā veidā var atsvaidzināt jebkuru maizes izstrādājumu. Novecojusi un sausa maize īsā laikā kļūs svaiga un mīksta.
NODERĒS ARĪ ŠIE SADZĪVES TRIKI!
LifeHacks: Ko dedzināt krāsnī, lai dūmvads attīrītos pats
LifeHacks: Ar ko aizstāt maizi, ja vēlies izslēgt to no uztura
LifeHacks: Ko pievienot ūdenim, lai izvārītu brīnum gardus kartupeļus
LifeHacks: Būs sausi un svaigi – kā uzglabāt sīpolus trīs mēnešus ilgāk