Foto - Pixabay
Reklāma

Kartupeļi jau sen ir ieguvuši galda karaļa statusu, iepriecinot mūs ar simtiem gatavošanas veidu. Taču pat šādā kulinārijas risinājumu bagātībā ir kāds triks, kas padarīs vārītus kartupeļus neticami garšīgus, bez nepieciešamības pievienot eļļu vai citus taukus.

Pastāstīsim, kā pazīstamo ēdienu pārvērst par īstu gastronomisku šedevru.

Kartupeļi būs 100 reižu garšīgāki

Perfektu kartupeļu galvenā sastāvdaļa ir tikai divas vienkāršas sastāvdaļas: ķiploks un lauru lapa. Šīs aromātiskās piedevas piešķirs ēdienam bagātīgu garšu un maigu, dabisku aromātu.

Soli pa solim – garšīgu vārītu kartupeļu recepte

Reklāma

Kartupeļu sagatavošana

Notīriet bumbuļus, rūpīgi noskalojiet tos zem auksta tekoša ūdens.

Garšvielu ūdens

Katlā ar aukstu ūdeni pievieno: 2-3 lauru lapas; pāris ķiploku daiviņas (veselas vai nedaudz sasmalcinātas); šķipsniņu sāls garšas uzlabošanai.

Vārīšanas process

Uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazina karstumu un vāra kartupeļus, līdz tie kļūst mīksti. Gatavību var viegli pārbaudīt ar dakšiņu – tai viegli jāiekļūst bumbuļos.

Pasniegšanas noslēpums

Notecina ūdeni, atstājot ķiplokus un lauru lapu katla apakšā. Tas saglabās ēdiena garšu līdz pasniegšanai.

Kāpēc šī metode ir tik laba
Ķiploki piešķir kartupeļiem pikantu garšu, padarot to intensīvāku.

Lauru lapa pastiprina kopējo garšu, radot līdzsvaru starp maigumu un pikantumu.

Sāls un garšvielas iekļūst bumbuļos to gatavošanas laikā, tādējādi novēršot nepieciešamību pievienot eļļu vai mērces.

Šīs metodes priekšrocības

Šī recepte ir ideāls risinājums tiem, kas cenšas ievērot veselīgu uzturu.

Ēdiens iznāk:

– mazkaloriju – bez tauku izmantošanas;

– aromātisks un sātīgs – bez liekām garšvielām;

– viegli pagatavojams – minimāls sastāvdaļu un pūļu daudzums.

Kā izrotāt porciju?

Pirms pasniegšanas kartupeļus liek uz šķīvja un dekorē ar svaigiem zaļumiem: dillēm, pētersīļiem vai zaļajiem sīpoliem. Tas piešķirs ne tikai krāsu, bet arī vēl vairāk garšas.

IEPAZĪSTI ARĪ CITUS VIRTUVES KINFIŅUS!

LifeHacks: Kā ilgāk saglabāt banānus svaigus

LifeHacks: Vai olas jāglabā ledusskapī?

LifeHacks: Ko darīt, ja ēdiens pielīp pie pannas? Šis triks atrisina problēmu uz visiem laikiem!

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu