Ekrānuzņēmums
Reklāma

Sulīgas kotletes ar kraukšķīgu garoziņu ir katra galda vizītkarte. Tomēr, lai panāktu šo perfekto garšas un tekstūras kombināciju, bieži vien ir vajadzīga ne tikai prasme, bet arī slepenas sastāvdaļas. Viena no šādām “brīnumainām sastāvdaļām” ir minerālūdens.

Galvenie sulīgu kotlešu pagatavošanas noteikumi

Vispirms ir svarīgi apgūt sulīgu kotlešu gatavošanas pamatprincipus. Neraugoties uz ledusskapī esošo sastāvdaļu pārpilnību, ne visas no tām spēj izraisīt papildu sulas izdalīšanos no maltas gaļas. Sīpols un piens ir klasiskas iespējas, taču ir arī alternatīvas, piemēram, ledus un, protams, minerālūdens.

Kādēļ jāpievieno minerālūdens maltai gaļai?

Viena no galvenajām sastāvdaļām cīņā par kotlešu sulīgumu ir oglekļa dioksīds, kas ir minerālūdenī pudelēs.

Šis elements efektīvi piešķir kotletēm papildu sulīgumu un gaisīgumu. Minerālūdens arī veicina intensīvāku sulas izdalīšanos, pateicoties tajā esošajiem aktīvajiem elementiem.

Reklāma

Svarīgi pievienot nelielu daudzumu ūdens tikai maltas gaļas sagatavošanas posmā, lai izvairītos no konsistences zuduma gatavošanas laikā.




Kāpēc maltai gaļai pievienot ledu

Ledus, tāpat kā minerālūdens, ir efektīva sastāvdaļa, lai kotletes saglabātu sulīgas. Tomēr tas jāpievieno mazākā daudzumā nekā ūdens.

Svarīgi rūpīgi sekot līdzi maltas gaļas stāvoklim, jo nepietiekama ledus sadalīšanās var izraisīt šķidruma pārpalikumu un garšas zudumu. Tāpat kā ūdens, ledus jāpievieno tikai gatavošanas sākuma posmā.

Eksperimentēšana ar malto gaļu

Papildus minerālūdenim un ledum ir arī daudz citu interesantu iespēju, kā kotletēm piešķirt īpašu garšu.
Piemēram, gatavojot zivju kotletes, var pievienot dažus pilienus citrona sulas vai zema skābuma augļu etiķa.

Tas ne tikai piešķirs kotletēm pikantu garšu, bet arī piesātinās tās ar dabīgo sulu, novēršot nepieciešamību pievienot ūdeni.

LASI ARĪ ŠOS TRIKUS!

LifeHacks: Vai biezpienu var saldēt, lai izmantotu vēlāk?

LifeHacks: Kā nomizot ķiplokus 20 sekundēs

LifeHacks: Desmit virtuves triki, kas iesācēju pārvērtīs par šefpavāru

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu