Kā nomizot ķiplokus ar siltu ūdeni: šī metode aizņem 20 sekundes.
Jums būs nepieciešams tikai ūdens, ķiploks un nedaudz pacietības.
Ķiplokus ļoti aktīvi izmanto kulinārijā. Tomēr tā tīrīšana rada daudz negatīvu emociju, jo tas aizņem daudz laika un atstāj nepatīkamu smaku uz rokām.
Tomēr ir veidi, kā ātri notīrīt ķiploku ar ūdeni. Šīs iespējas palīdzēs jums netērēt laiku un pūles šim jautājumam.
Pirmajam paņēmienam nepieciešams paņemt bļodu un ievietot tajā ķiploka daiviņas. Tur jāpievieno dažas daiviņas un jāielej silts ūdens. Atstājiet to uz aptuveni divām minūtēm, un pēc tam miziņa viegli nokritīs.
Kā minēts, šis paņēmiens ir līdzīgs blanšēšanai, jo palīdz saglabāt garšu, bet vienlaikus atbrīvo miziņu. Šādi var nomizot arī šalotes.
Izmantojot otro metodi, ķiploku daiviņas vispirms uz 20 sekundēm ievieto mikroviļņu krāsnī. Kad tie ir atdzisuši, ievieto tos kopā ar daiviņām traukā un aptuveni 30 sekundes spēcīgi krata, lai ķiploki tiktu nomizoti. Vajadzības gadījumā to var darīt ilgāk.
LASI ARĪ ŠOS RAKSTUS!
LifeHacks: Sojas mērces plusi un mīnusi veselībai
LifeHacks: Kā noteikt maltas kafijas kvalitāti
Lifehacks: Aukstā gaļa nesastinga, kā glābt situāciju?