Gatavošana bieži vien šķiet biedējošs uzdevums, īpaši tiem, kas tikai sāk savu kulinārijas ceļu. Tomēr virtuvē ir daži pārsteidzoši triki, kas ne tikai vienkāršos procesu, bet arī padarīs jūsu ēdienus nepārspējami garšīgus.
Piedāvājam desmit gudrus padomus, kas palīdzēs jums kļūt par īstu pavāru.
Svaigi salāti ilgi saglabāsies svaigi. Lai salāti ilgāk saglabātos svaigi, zem salātu bļodas vāka ielieciet salveti, kas uzsūktu lieko mitrumu. Šis triks palīdz saglabāt salātus svaigus pat vairākas dienas.
Drošība, strādājot ar nazi. Nekad nemēģiniet noķert krītošu nazi! Vienkārši atkāpieties malā un ļaujiet tam nokrist. Tas jums ļaus izvairīties no traumu riska.
Perfekta gaļas cepšana. Lai gaļu apceptu no visām pusēm bez jebkādiem sarežģījumiem, izmantojiet dakšiņu kā turētāju. Tas nodrošinās vienmērīgu cepšanu.
Cepšanas formas. Pareiza cepšanas forma ir atslēga uz lieliskiem pīrāgiem un cepumiem. Metāla veidnes labi sadala siltumu, savukārt stikla veidnes palīdz saglabāt mitrumu. Izvēlieties veidni atkarībā no receptes.
Neparasta kūku uzglabāšana. Ja jums negaidīti ir palikusi kūka un nav piemērota uzglabāšanas trauka, izmantojiet ko neparastu: apgrieziet citu trauku otrādi un pārklājiet kūkai.
Otrā dzīve kokteiļu nūjiņām. No vienreizlietojamiem ķīniešu ēdiena nūjiņam var izgatavot čipsu skavu. Vienkārši salieciet tās kopā un izmantojiet kā saspraudi paciņu iesaiņošanai.
Saldēti dārzeņi zupām. Sagatavojiet dārzeņus iepriekš un sasaldējiet tos porcijās. Tas ietaupīs laiku, gatavojot zupas un citus ēdienus.
Skaistas kotletes vienā mirklī. Lai ātri un viegli izveidotu skaistas kotletes, izmantojiet vāku ar caurumu. Vienkārši izspiediet gaļas maisījumu caur caurumu, lai iegūtu perfektu formu.
Avokado saglabā svaigus. Lai avokado ilgāk saglabātos svaigi, uzglabājiet tos maisiņā ledusskapī kopā ar sīpoliem. Šis triks palīdzēs pagarināt to glabāšanas laiku.
Imitējiet grilēšanu bez grila pannas. Lai dārzeņus pagatavotu tā, it kā tie būtu grilēti, uz pannas uzlieciet grila režģi un izkārtojiet uz tā dārzeņus. Aizklājiet ar vāku, lai tie iegūtu ceptu dārzeņu aromātu un garšu.
LASI ARĪ ŠOS PADOMUS!
Nerūsējošā tērauda katliņš atkal spīdēs kā jauns. + Vēl pieci virtuves triki
Kāpēc saldētavā ieklāt foliju? Noderīgi virtuves triki
Ķiploki būs svaigi līdz pavasarim! + Vēl trīs virtuves triki
Svaigi garšaugi nedēļām ilgi. Noderīgs virtuves triks!
Kā nesaindēties paša virtuvē? Deviņi ieteikumi drošai ēdienu gatavošanai mājās