Foto - Pixabay
Reklāma

Mani kā divu augošu bērnu mammu, taupīgu saimnieci un veselīga uztura piekritēju jau sen interesē jautājums: vai biezpienu var uzglabāt saldētavā? Galu galā es šo produktu visbiežāk pērku tirgū: svaigu un dabīgu. Un vienmēr lielā daudzumā, jo tas ir lētāk. Protams, mana ģimene vienā dienā neapēd biezpiena paciņu. Bet cik ilgi to var uzglabāt saldētavā?

Lai cik dīvaini tas nebūtu, uz šo jautājumu jau sen ir atbildējušas pieredzējušas mājsaimnieces no tīmekļa. Turklāt, apkopojot visu atrasto informāciju, vēlos dalīties ar jums trijos izplatītākajos biezpiena uzglabāšanas veidos saldētavā.

Kā sasaldēt biezpienu

Reklāma

Ledusskapī svaigu biezpienu var uzglabāt 3 dienas. Šajā laikā produkts ir jāsasaldē. Ja biezpiens ir pārāk mitrs, izmantojiet pārbaudīto marles triku.

Pārvietojiet biezpienu uz marles un atstājiet to pakārtu traukā ledusskapī apmēram uz 3 stundām. Kad liekais šķidrums notecēs, biezpiens vairs nav jāizspiež. Pretējā gadījumā tas kļūs pārāk sauss.

Tālāk ir vairākas iespējas biezpiena sasaldēšanai saldētavā. Rūpīgi izpētiet to plusus un mīnusus, lai izlemtu, kurš no tiem ir vispiemērotākais jūsu vajadzībām.

Biezpiena sasaldēšana maisiņā

Ielieciet biezpienu maisiņā un saplaciniet plānā kārtiņā. Jo plānāks produkts, jo ātrāk sasalst un nepieciešamības gadījumā atkūst.

Svarīgi ir arī izlaist gaisu no maisiņa. Jo mazāk tā būs, jo labāka būs produkta garša. Aizveriet maisiņu un lieciet saldētavā, vajadzības gadījumā uz etiķetes norādot datumu.

Priekšrocības. Šī metode nodrošinās, ka biezpiens ātri sasalst un līdz ar to atkusīs. Turklāt, kamēr siers vēl ir sasaldēts, ir viegli atlauzt vajadzīgo gabaliņu, neatkausējot visu produkta iepakojumu.

Mīnusi. Biezpiena saskare ar polietilēna maisiņu atkausēšanas laikā padara produktu lipīgu un mitru. Taču tas nav tik svarīgi, ja tik un tā ļaujiet sieram pagatavot viendabīgu masu. Piemēram, krēms tortes pagatavošanai.




Biezpiena sasaldēšana traukā

Optimālākais variants biezpiena sasaldēšanai, lai saglabātu tā konsistenci, ir izmantot stikla trauku. Šāds trauks jāaizpilda ne līdz augšai, bet noteikti jāatstāj 1 cm brīvas vietas. Galu galā mīnus temperatūras ietekmē produkts noteikti palielinās savu tilpumu.

Cieši aizveriet trauku ar vāku. To var arī papildus ietīt ar pārtikas plēvi, lai iekšā nenokļūtu ārējās smakas.

Priekšrocības. Sasaldējot traukā, biezpiens nekļūst lipīgs un mitrs.

Mīnusi. Biezpiena sasaldēšana traukā prasīs ilgāku laiku. Turklāt stikla trauks aizņems diezgan daudz vietas saldētavā. Turklāt jums nebūs iespējas paņemt tikai daļu saldētā produkta. Jums būs jāatkausē viss biezpiens.




Vai varat uzglabāt biezpienu saldētavā biezpiena masas veidā?

Pusfabrikāti no biezpiena – mans iecienītākais veids, kā produktu sasaldēt. Un tas var būt ne tikai biezpiens, bet arī maigs sacepums ar rozīnēm. Tas sastāv no standarta produktiem, kas paredzēti sacepumu pagatavošanai: mannas putraimi, milti, ciete, cukurs, olas, piens, skābais krējums, rozīnes u. c.

Šādu masu var sasaldēt maisiņā, traukā vai porcijās sadalītās folijas formiņās. Es parasti izmantoju 150x120x55 mm lielu trauku. Šāda tilpuma formas ļauj pagatavot sacepumu vienai reizei – brokastīm vai pēcpusdienas uzkodai.

Pārvietojiet biezpiena masu veidnē, atstājot nedaudz vietas, lai palielinātu tilpumu. Pēc tam aptiniet sagatavi ar pārtikas plēvi, lai novērstu ārējo smaku iekļūšanu. Lieciet sagatavi saldētavā.




Biezpiena uzglabāšanas laiks un atkausēšana

Svaigu, pareizi iepakotu biezpienu var uzglabāt saldētavā temperatūrā 6 mēnešus. Biezpiena maisījumu ar olām tādā pašā temperatūrā var uzglabāt ne ilgāk kā 2 mēnešus. Biezpiena maisījumu bez olām var uzglabāt tajā pašā temperatūrā 4 mēnešus.

Biezpiens nav atkārtoti sasaldējams, un to drīkst atkausēt tikai ledusskapja plauktā.

Nekādā gadījumā nedrīkst atstāt sasaldētu biezpienu atkausēties istabas temperatūrā. Pretējā gadījumā produkts sabojāsies. Arī biezpiena maisījums jāatkausē ledusskapī. Ja formu ar sasaldētu vai nepilnīgi atkausētu biezpiena maisījumu ieliksiet sakarsētā cepeškrāsnī, sautējums pagatavosies nevienmērīgi.




LASI ARĪ ŠOS PADOMUS!

LifeHacks: Kā nomizot ķiplokus 20 sekundēs

LifeHacks: Sojas mērces plusi un mīnusi veselībai

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu