Pastāstīsim, kā no nerūsējošā tērauda noņemt oksidāciju un atbrīvoties no tumšiem plankumiem.
Tikai retais saprot, kāpēc uz nerūsējošā tērauda parādās plankumi – šādi izstrādājumi ir rūpīgi jāuzrauga, pretējā gadījumā tie ātri zaudēs savu pievilcīgo izskatu. Tos nevajadzētu atstāt netīrus ilgu laiku, un tos vajadzētu tīrīt tikai ar saudzīgiem līdzekļiem.
Noskaidrosim, kā atdzīvināt iecienītākos traukus, ja tie jau ir kļuvuši tumši.
Kā noņemt tumšos traipus uz nerūsējošā tērauda ar dzeramo sodu
Soda ir pazīstams vecmāmiņu līdzeklis, kas ir jebkurā virtuvē. Ar to var notīrīt dažādus priekšmetus, tostarp nerūsējošā tērauda pannu vai katlu.
Lai ātri noņemtu tumšus traipus, vispirms nomazgājiet to ar parastu mazgāšanas līdzekli un ļaujiet nožūt.
Pēc tam bagātīgi apkaisiet to ar sodu un atstājiet to uz 1-2 stundām.
Tad varat berzēt ar mīkstu sūkli un noskalot ar ūdeni. Ja jums šķiet apšaubāma ideja par sauso pulveri, nedaudz atšķaidiet cepamo sodu ar ūdeni – tehnoloģija būs tāda pati.
Ja uz katla dibena parādās melni plankumi, izmantojiet kokogles
Ir nepatīkami pamanīt, ka nerūsējošā tērauda katls ir kļuvis tumšs iekšpusē, taču tas nav iemesls, lai to izmestu. Dabas adsorbents palīdzēs iztīrīt virtuves piederumus.
Lietošanas instrukcija ir šāda:
– sasmalciniet tabletes pulverī;
– uzkaisiet kokogles uz traipiem;
– apslakiet ar ūdeni;
– atstājiet uz 30 minūtēm.
Beigās atliek tikai rūpīgi nomazgāt trauku, izžāvēt to un baudīt produkta tīrību.
Skābe likvidē traipus uz nerūsējošā tērauda trauka dibena
Etiķis, citrons un citronskābe ir trīs labākie palīgi cīņā pret plankumiem. Tātad, ja nezināt, kā noņemt dažādus traipus uz nerūsējošā tērauda vai ar ko cīnīties pret rūsganiem punktiem – pierakstiet šos knifiņus.
Samitriniet sūkli etiķī, paberzē pannu, noskalojiet ar ūdeni vai iemērciet trauku līdzeklī uz 10 minūtēm, noskalojiet ar ūdeni.
Citrons – pagatavo šķīdumu (200 ml ūdens uz 1 ēdamkaroti sulas), noslaukiet pannu, noskalojiet ar ūdeni un nosusiniet.
Tāds pats efekts ir citronskābei – 1 ēd.k. pulvera jāatšķaida ūdenī, jāsamitrina lupatiņa un jānoklāj ar to pannas problemātiskās vietas. Vēl labāk, ja iemērc vilnas drānas gabalu – tas ne tikai notīrīs virtuves piederumus, bet arī tos pulēs.
LASI ARĪ ŠOS PADOMUS!
LifeHacks: kā izvēlēties labākās krabju nūjiņas salātiem?
Kāpēc saldētavā ieklāt foliju? Noderīgi virtuves triki
Jauni un veci tauku traipi. Kā tos ātri un viegli iztīrīt?