Foto - Pixabay
Reklāma

Pienācis laiks, kad mājsaimnieces sāk atvērt burkas ar ziemas preparātiem. Lielākoties tie ir gurķi, pēc kuriem paliek daudz sālījuma.

Pieredzējušām saimniecēm ir pielietojums pat šim šķidrumam, kas no pirmā acu uzmetiena nav derīgs nekam citam. Pastāstīsim, kādu labumu var gūt no sālījuma.




Sinepju gatavošana

Iegādājoties sinepju pulveri un uzkrājoties sālījumu no marinētiem dārzeņiem, var pagatavot lieliskas mājas sinepes. Nekas cits nav nepieciešams, atliks tikai visu samaisīt tā, lai nebūtu gabaliņu, un atstāt visu uz nakti karstumā. Tad lieko šķidrumu notecina, un jūs varat ārstēt iesnas!

Rūgtie sīpoli

Reklāma

Ja svaigi sīpoli ir rūgti, tos var pārliet ar sālījumu vai marinādi. Tiklīdz sālījums atdziest, sīpolus var izmantot paredzētajam mērķim.



Gaļas marinēšana

Jāatzīmē, ka sālījumā var marinēt gaļu ne tikai šašlikam, bet arī aukstajai gaļai. Tā kļūs maigāka, turklāt buljons kļūs vieglāks un bez putām.

Cepumu gatavošana

Šie cepumi bija īpaši populāri 90. gados. Uz 1 glāzi marinādes nepieciešams tāds pats daudzums cukura un augu eļļas, 4 glāzes miltu un 1 tējkarote sodas. Mīklu mīca, izrullē, sagriež formas gabaliņos un cep cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 200 grādiem pēc Celsija.

Rasoļņika un soļankas pagatavošana

Daudzas saimnieces apliecina, ka, izmantojot arī sālījumu, šie ēdieni iznāk garšas ziņā bagātīgāki nekā tad, ja tos gatavotu tikai ar gurķiem.

LASI ARĪ ŠOS PADOMUS!

LifeHacks: Kā glabāt putraimus, lai tajos neieviestos kukaiņi?

LifeHacks: Kā atgaisot radiatorus, lai labi sildītu visu ziemu?

LifeHacks: kā izvēlēties labākās krabju nūjiņas salātiem?

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu