Ziemas brīvdienas ir pavisam tuvu, tātad arī daudzi ģimenes un draugu svētki. Un kāds Jaungada vakara galds var būt bez tradicionālajiem ēdieniem? Salāti ar krabju nūjiņām ir bijuši vieni no tiem jau daudzus gadus.
Šis produkts ir kļuvis par mūsu virtuves ieradumu gan svētkos, gan darba dienās. Tāpēc aizvien biežāk rodas jautājums, kā izvēlēties labākās krabju nūjiņas no to daudzveidības.
Kas jāņem vērā, lai izvēlētos labākās krabju nūjiņas
Ne visi zina, ka krabju nūjiņām ir tikai viens nosaukums. Ja uzmanīgi aplūkojat burtus uz iepakojuma, varat saprast, ka produkts ir izgatavots no surimi. Patiesībā surimi ir maltas baltās zivis. Tā var būt heks, jūras asaris un citas sugas.
Surimi ražošanā zivju fileju vāra, tad pārvērš biezenī, pievienojot sāli, garšvielas un citas sastāvdaļas. Pēc tam no iegūtās maltas gaļas tiek veidotas loksnes, kas pēc tam pārvēršas mums jau zināmajās krabju nūjiņās.
Neskatoties uz to, ka šīs nūjiņas ir izgatavotas no zivīm, tās grūti saukt par veselīgu produktu. Protams, tas ir atkarīgs no ražotāja, bet vispārējā tendence ir tieši tāda. Tā kā zivis tiek pakļautas vairākiem apstrādes cikliem, mēs iegūstam produktu, kuram gandrīz pilnībā trūkst olbaltumvielu un mikroelementu. Turklāt dažādi aromatizētāji, konservanti un citas piedevas aizvien vairāk attālina krabju nūjiņas no veselīga uztura.
Tajā pašā laikā krabju nūjiņu kaloriju saturs ir aptuveni 100 kcal uz 100 g produkta, ko var uzskatīt par diezgan zemu. Turklāt, pateicoties zivju apstrādes īpatnībām ražošanas procesā, produktā nav sliktā holesterīna.
Kvalitatīvas krabju nūjiņas: organoleptiskie rādītāji
Lai izvēlētos kvalitatīvas krabju nūjiņas, jāpievērš uzmanība dažiem rādītājiem.
Pirmkārt, izvēlieties vakuumā iepakotas nūjiņas. Tas līdz minimumam samazinās baktēriju ietekmi uz produktu. Ja nūjiņas ir saskarē ar gaisu, to derīguma termiņš ievērojami samazinās.
Ja izvēlaties saldētas nūjiņas, pievērsiet uzmanību to stāvoklim. Uz virsmas nedrīkst būt kristālu. To klātbūtne norāda, ka produkts jau ir vairāk nekā vienu reizi sasaldēts. Un tas, kā zināms, negatīvi ietekmē kvalitāti.
Vēl viens kvalitātes rādītājs ir krāsa. Krabju nūjiņām jābūt baltā krāsā. Bez pelēkiem, dzelteniem un zaļiem plankumiem.
Piespiežot nūjiņai jādeformējas, bet tā nedrīkst sadrupt. Ja tā notiek, tas nozīmē, ka sastāvā ir pārāk daudz cietes. Turklāt, ja nūjiņas burtiski sadalās rokās, tas nozīmē, ka tās, iespējams, ir nepareizi uzglabātas.
Starp citu, svarīga ir arī produkta garša. Kvalitatīvām krabju nūjiņām jābūt gandrīz neitrālas garšas, tikai nedaudz sāļām. Ja jums tās šķiet pārāk saldas, sāļas vai ar izteiktu zivju garšu, šis produkts ir ražots pēc nepilnīgas tehnoloģijas.
Kā izvēlēties krabju nūjiņas, izmantojot uz iepakojuma norādītos ciparus?
Ja visi iepriekš minētie rādītāji jums vieš pārliecību, ir pienācis laiks pievērst uzmanību sastāvam.
Tā kā tās ir izgatavotas no surimi, tas būtu jānorāda uz sastāva. Saskaņā ar standartu nūjiņās jābūt vismaz 30% surimi. Tas nozīmē, ka produkts satur vismaz 18% ogļhidrātu. Olbaltumvielām jābūt vismaz 6%, bet labāk – 10 %.
Starp citu, pirmajā vietā sastāvā jābūt surimi. Tad jūs varat rēķināties ar kvalitatīvu produktu. Ja tajā ir ciete vai ūdens, tas nozīmē, ka šādas krabju nūjiņas noteikti nebūs jūsu ēdienu rotājums.
Mēs ceram, ka mūsu padomi jums palīdzēs izvēlēties krabju nūjiņas. Noteikti pagatavojiet no tām kārtainos salātus!
LASI ARĪ ŠOS RAKSTUS!
Kāpēc saldētavā ieklāt foliju? Noderīgi virtuves triki
Kā ar parasta sāls palīdzību atjaunot pannu. + Vēl trīs noderīgi virtuves triki
Ķiploki būs svaigi līdz pavasarim! + Vēl trīs virtuves triki
Svaigi garšaugi nedēļām ilgi. Noderīgs virtuves triks!