Foto - Pixabay
Reklāma

Katrs dārznieks, kas rūpīgi audzē ogas, vēlas tās baudīt ne tikai sezonā, bet arī ziemā. To pašu vēlas arī mājsaimnieces, kas pagatavo daudz burciņu ar ievārījumu. Pastāstīsim, kā dažādos veidos sasaldēt sarkanās jāņogas un upenes.

Kā sasaldēt sarkanās jāņogas ar cukuru un bez cukura

Šis variants ir piemērots, ja ziemā vēlaties kaut ko cept – tas nebūs grūti, ja saldētavā būs jāņogu želeja ar cukuru.

Reklāma

Saldēšanas tehnoloģija ir šāda:

– jānotīra jāņogas, rūpīgi atbrīvojoties no zariņiem;

– ogas pārlej blendera traukā, pievieno cukuru;

– jāņogas saberž biezenī;

– pārlej plastmasas traukā;

– ievieto saldētavā.

Pastāstīsim, kā sasaldēt veselas sarkanās jāņogas bez cukura.

Sākotnējās darbības ir tādas pašas – ogas jānomazgā un jānoņem liekie gruži. Zariņi nav jānoņem – nomazgājot jāņogas, pietiek tās izklāt uz tīra dvieļa, līdz tās pilnībā izžūst.

Pēc tam ogas jāpārliek uz griešanas dēlīša un jāieliek saldētavā. Kad produkts ir sasalis, dēli var izņemt un pārbērt jāņogas traukā, paslēpjot to tad līdz ziemai saldētavā.



Kā sasaldēt upenes ziemai ar cukuru un bez tā?

Upenes saldē tieši tāpat kā sarkanās jāņogas, divējādi – veselas un ogu biezeņa veidā.

Pirmajā gadījumā nav jālauza galva, kā sasaldēt upenes, jo vislabākā garša ir dabīga. Nomazgājiet ogas, atstājiet tās nožūt, pēc tam pārberiet uz plakana dēlīša, sasaldējiet, izņemiet, pārberiet traukā un atdodiet atpakaļ saldētavā.

Ja nezini, kā sasaldēt upenes ar cukuru, atkārto iepriekš rakstīto recepti – nomazgā ogas, sasmalcini tās blenderī ar cukuru, ielej biezeni ērtā traukā un paslēp to saldētavā.

LASI ARĪ ŠOS PADOMUS!

Kā sterilizēt burkas? Padomi sterilizēšanai sešos dažādos veidos

Svaigi garšaugi nedēļām ilgi. Noderīgs virtuves triks!

Kā nesaindēties paša virtuvē? Deviņi ieteikumi drošai ēdienu gatavošanai mājās

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu