Foto - Pixabay
Reklāma

Mandarīni ziemas brīvdienās sagādā īstu baudu. Bet kā saglabāt to svaigumu un garšu līdz brīdim, kad tie nonāk uz jūsu galda? Pārtikas produktu uzglabāšanas jomas eksperti dalās svarīgos padomos, kas palīdzēs pagarināt prieku par spilgtajiem citrusaugļiem.

Kā un kur uzglabāt mandarīnus

Mandarīni ir viens no populārākajiem ziemas sezonas augļiem. Tie ir ne tikai garšīgi, bet arī bagāti ar vitamīniem un noderīgām vielām. Tomēr, lai saglabātu to svaigumu un garšu, šie augļi ir pareizi jāuzglabā.

Mandarīnu uzglabāšana istabas temperatūrā

Reklāma

Ja istabas temperatūra ir augstāka par 15 grādiem, mandarīni ātri sāk bojāties. Jāpārliecinās, ka virs tiem nestāv citi augļi, kas varētu tos saspiest. Svarīgi ir arī izvairīties no karstuma avotiem, piemēram, saules gaismas, plīts vai mikroviļņu krāsns.




Uzglabāšana ledusskapī

Ideālā temperatūra mandarīnu uzglabāšanai ledusskapī ir 5-8 grādi pēc Celsija. Ledusskapī mandarīnus ieteicams uzglabāt aizvākojamā plastmasas maisiņā, lai tie saglabātos svaigi un novērstu svešas smakas iekļūšanu.

Ja vēlaties, lai mandarīni būtu nomizoti, ievietojiet tos ledusskapī hermētiskā traukā. Tomēr paturiet prātā, ka šādi tos var uzglabāt ne ilgāk kā 4 dienas. Nelobīti mandarīni traukā uzglabāsies līdz 2 nedēļām.




Kā izvēlēties nogatavojušos mandarīnus

Izvairieties pirkt pārāk mīkstus augļus. Lai gan tos būs vieglāk nomizot, to garša parasti nav tik intensīva. Mīkstie mandarīni bieži liecina par to, ka tie ir novecojuši un zaudējuši garšu.

Bojātu mandarīnu pazīmes

Ja uz nenoblūpotiem mandarīniem ir pirkstu ievilkumi, tas norāda uz mitruma zudumu un ir pazīme, ka no šiem augļiem vajadzētu izvairīties. Citas bojāšanās pazīmes ir pelējums uz mizas vai raksturīgās smaržas trūkums. Ja mandarīns atbilst šiem kritērijiem, no tā lietošanas labāk atteikties.

Ja pamanāt, ka auglis ir ilgi gulējis un zaudējis sulīgumu, labāk to izmest, lai izvairītos no iespējamām veselības problēmām. Veselīgi un svaigi mandarīni ir ne tikai patīkami garšas ziņā, bet arī noderīgi organismam, tāpēc priekšroka jādod tikai kvalitatīviem un svaigiem augļiem.

Pareiza uzglabāšana palīdzēs ilgstoši saglabāt to svaigumu un garšu. Ievērojot vienkāršus ieteikumus, jūs varēsiet baudīt šos smaržīgos un sulīgos augļus pat aukstākajās ziemas dienās.

LASI ARĪ ŠOS PADOMUS!

LifeHacks: Kā nomizot ķiplokus 20 sekundēs

LifeHacks: Sojas mērces plusi un mīnusi veselībai

LifeHacks: Kā noteikt maltas kafijas kvalitāti

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu