Foto - Pixabay
Reklāma

Šodien vidusmēra pircējs veikalu plauktos var redzēt gan labu, gan zemas kvalitātes maltu kafiju. Tās atšķirt ir diezgan grūti, bet tomēr iespējams. Lai jūs neuzķertos uz viltojumu, mēs jums pastāstīsim, kā noteikt kafijas kvalitāti.

Brīdinām, ka tieši veikalā nevar pārbaudīt, vai produkts ir labs. Taču jums nebūs jādodas uz laboratoriju, lai veiktu kafijas analīzi. Veiciet vienkāršu eksperimentu mājās. Pateicoties tam, jūs varēsiet saprast, kādu kafiju jums vajadzētu iegādāties.

Triks ar papīra lapu

Pirmais triks, kas palīdz pārbaudīt, vai nopirktā kafija ir kvalitatīva, ir saistīts ar papīra izmantošanu. Šim nolūkam ideāli noder tukša A4 formāta lapa vai piezīmju grāmatas lapa. Trika princips ir elementārs. Uz papīra lapas uzlejiet maltu kafiju un uzmanīgi to aplūkojiet. Svešu kristālu un aizdomīgu plankumu klātbūtne liecinās par to, ka negodprātīgs ražotājs varētu izmantot dažādas piedevas (piemēram, cigoriņu), lai samazinātu ražošanas izmaksas.

Svarīgi! Šādas pārbaudes laikā ir vērts rūpīgi izpētīt graudu krāsu. Tai jābūt vienādai. Nevienmērīgs tonis liecina, ka ir pārkāpta kafijas grauzdēšanas tehnoloģija.

Triks ar aukstu ūdeni

Reklāma

Lai izmantotu otro triku, jums būs nepieciešams glāze, kas piepildīta ar aukstu ūdeni. Ielej tajā 1 tējkaroti maltas kafijas un pagaidi 10 minūtes. Šajā laikā ūdenim vajadzētu iegūt gaiši brūnu krāsu. Vai tas ir kļuvis pārāk tumšs? Tas norāda, ka produktam ir pievienots krāsviela. Ja glāzes apakšā ir izveidojušās nogulsnes, tas nozīmē, ka tā ir viltota, nevis dabīga kafija. Kvalitatīvam produktam ir jāpaliek uz ūdens virsmas.

Pateicoties šīm metodēm ar glāzi ūdens un papīra lapu, pēc pirkuma varēsiet noskaidrot, vai jūsu priekšā esošā kafija ir laba. Tādējādi jūs varēsiet atrast patiešām kvalitatīvu produktu, izmantojot mēģinājumu un kļūdu metodi.

Tomēr atcerieties, ka arī veikalā jābūt modriem, lai samazinātu iespēju, ka naudu izšķērdēsiet velti. Mēs iesakām pirms maltas kafijas iegādes pārbaudīt tās iepakojuma stāvokli. Tam jābūt nebojātam un hermētiski noslēgtam. Ņemiet vērā šīs nianses un atcerieties produkta kvalitātes pārbaudes metodes – un dabiskas un garšīgas kafijas meklēšana jums vairs nebūs izaicinājums.




LASI ARĪ ŠOS SADZĪVES TRIKUS!

Lifehacks: Aukstā gaļa nesastinga, kā glābt situāciju?

LifeHacks: Iedarbīga metode, kā nospodrināt nerūsējošā tērauda katlus

LifeHacks: Nemet ārā kartupeļu miziņas – dārzā ļoti noderēs!

LifeHacks: Kas jādara, lai radiatori sildītu labāk?

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu