Ekrānuzņēmums
Reklāma

Ja aukstā gaļa pēc atdzesēšanas paliek šķidra, to var sabiezināt ar želatīnu.

Ziemas brīvdienās daudzi gatavo galertus no saviem iecienītākajiem gaļas veidiem. Katrā ģimenē ir sava iecienītākā aukstās gaļas pagatavošanas tehnoloģija, taču jebkura recepte dažkārt neizdodas.

Ēdiens iznāk šķidrs un izjucis, bet viesi gaidāmi jau drīzumā! Neskumstiet. Iegādājieties pāris želatīna iepakojumus un sekojiet mūsu norādījumiem.



Galerts nav sacietējis – ko darīt?

Reklāma

Tūlīt pēc gatavošanas beigām jūs varat iepriekš noskaidrot, vai aukstā gaļa sacietēs vai nē. Lai to izdarītu, iemērciet pirkstus siltā buljonā un berzējiet tos vienu pret otru. Ja galerts ir pagatavots pareizi, pirksti būs lipīgi un sāks salipt kopā.

Ko darīt, ja aukstā gaļa nav sastingusi? Tas bieži notiek, ja galertu gatavo bez gaļas daļām, kurās ir daudz kolagēna – skrimšļiem, kauliem un treknākas gaļas.

Šādā situācijā nevar iztikt bez želatīna pievienošanas. Tas nedaudz izmainīs ēdiena garšu, bet piešķirs tam vēlamo želejas struktūru.

Pats želatīns tiek iegūts, vārot dzīvnieku kaulus, skrimšļus un ādu, tāpēc to var saukt par koncentrētu aukstās gaļas pamatu.




Kā sabiezināt auksto gaļu ar želatīnu

Ja visu nakti galerts nav sastindzis, ielej to atpakaļ katlā, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un izslēdz karstumu. Tas jādara, lai ēdiens pēc apstrādes nesaskābtu.

Tad ņem želatīnu pulverī – 25 g uz 1 litru šķidrā buljona. Pirms pievienot želatīnu aukstajai gaļai, iemērciet to siltā ūdenī (100 ml ūdens uz 25 g želatīna). Atstājiet pulveri uzbriest uz 20 minūtēm. Želatīnu vēlams mērcēt nevis ūdenī, bet gan buljonā, kas pagatavots galerta vajadzībām.

Pēc 20 minūtēm vārītais buljons nedaudz atdziest. Uzbriedušo želatīnu ielej siltajā galertā un labi samaisa, līdz tas pilnībā izšķīst.

Pēc tam galertu atkal ielej veidnēs un ievieto ledusskapī. Pēc 5-8 stundām tas pilnībā sacietēs.

LASI ARĪ ŠOS PADOMUS!

LifeHacks: Iedarbīga metode, kā nospodrināt nerūsējošā tērauda katlus

LifeHacks: Nemet ārā kartupeļu miziņas – dārzā ļoti noderēs!

LifeHacks: Kāpēc kartupeļus un sīpolus nedrīkst uzglabāt kopā?

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu