Foto - Pixabay
Reklāma

Kartupeļi ir viens no populārākajiem dārzeņiem pasaulē, un no tiem gatavo daudzus un dažādus ēdienus. Bet vai ir iespējams no šī dārzeņa pagatavot lielisku ēdienu arī tad, kad tuvojas pavasaris? Noteikti. Tikai jāzina dažas nianses.

Ilgāk glabātus kartupeļus jāgatavo ar īpašu sastāvdaļu. Tikai viens papildu produkts kartupeļu vārīšanas laikā (un tā nav sāls) palīdzēs uzlabot ēdiena garšu, pārvēršot to par labu piedevu.

Izmantojiet cukuru!

Lai uzlabotu ilgi glabātu kartupeļu garšu, jālieto parasts baltais cukurs. 1 tējkarote šāda produkta palīdzēs jums pagatavot satriecošu dārzeņu piedevu.

Vispirms kārtīgi noskalojiet kartupeļus, kas sākuši sakrunkoties. Ielejiet tos aukstā ūdenī un atstājiet uz 1 stundu istabas temperatūrā. Pateicoties šai nelielajai procedūrai, bumbuļi kļūs elastīgāki.

Reklāma

Pēc tam kartupeļus nomizo. Sagriež gabaliņos. Kartupeļus ievieto katliņā un piepilda ar ūdeni.

Liek trauku ar dārzeņiem uz uguns. Saturu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Tad pievieno 1 tējkaroti cukura, 0,5 tējkarotes citrona sulas un sāli pēc garšas. Viegli samaisa un uz vidējas uguns vāra kartupeļus, līdz tie kļūst mīksti.

Nelielas nianses

Kartupeļi gabaliņos. Ja nevēlaties gatavot kartupeļu biezeni, izvēlieties dārzeņus ar nelielu cietes saturu. Tad gatavošanas procesā tas nesadalīsies un lieliski saglabās savu formu.

Vislabāk ir ņemt vienāda lieluma bumbuļus. Tādā gadījumā tie būs gatavi vienlaicīgi. Sagrieztus kartupeļus pārlej ar aukstu ūdeni, nevis verdošu ūdeni. Ja izmantosiet karstu šķidrumu, dārzeņi apvilksies ar cieti, un to nedrīkst pieļaut.

Kartupeļu biezenis. Kartupeļu biezenim izvēlieties šķirnes, kas satur daudz cietes. Vārītus kartupeļus izmaisa ar speciālu mīcītāju. Neizmantojiet šim nolūkam blenderi, citādi garnējums pārvērtīsies par nepatīkamu lipīgu masu.

Starp citu, pēc kartupeļu mizošanas tos ilgi netur ūdenī. Citādi tie var zaudēt savas garšas īpašības.

Neaizmirstiet par cukura un citrona sulas lietošanu apvītušu sakņu dārzeņu gatavošanas laikā, kā arī par visām iepriekš minētajām to pagatavošanas niansēm. Tad pat no novecojušiem veciem kartupeļiem varēsiet pagatavot pasakaini garšīgu piedevu.




LASI ARĪ ŠOS PADOMUS!

LifeHacks: Kāpēc vērts kotlešu masai pievienot minerālūdeni?

LifeHacks: Kā nomizot ķiplokus 20 sekundēs

LifeHacks: Nemet ārā kartupeļu miziņas – dārzā ļoti noderēs!

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu