Foto - dogtime.com, kadrs no video
Reklāma

5. februārī saskaņā ar ķīniešu kalendāru Dzeltenais suns nodos stafeti Zemes cūkas gadam. Ja suņa gadā pret šiem dzīvniekiem ar lielāku pietāti izturējās arī valstīs, kur suņa gaļa tiek lietota uzturā, tad tagad, gadiem mijoties, dabas draugi ir nobažījušies, vēsta TV3 raidījums “Bez Tabu”.

Kambodžā suņa gaļas izmantošana pārtikā nav aizliegta ar likumu, taču šīs gaļas tirgošana uz ielas, gan ir nelegāls bizness. Neraugoties uz to, Kambodžā paviesojoties tūrista lomā, ik vienam ir iespēja pārliecināties, ka šis rūpals te joprojām zeļ un plaukst. Grilēts suns vai suns karijā, izvēlies, ko vēlies!

Vietējie iedzīvotāji nemaz neslēpj, ka labprāt izmanto suņa gaļu gan sautējumos, gan frikadeļu zupās un grila ēdienos. Strādnieks Gajs stāsta, ka suņa gaļu ēdot, jo tā patiešām viņam garšojot! Turklāt viņš ir pārliecināts, ka tā ir īpaši veselīga, būtiski uzlabojot asins sastāvu un nodrošinot cilvēkam tik nepieciešamās olbaltumvielas.

Reklāma

Taisnības labad jāpiebilst, ka Kambodža nav vienīgā valsts, kur suņa gaļa izmantošana pārtikā – kulināro tradīciju mantojums. To joprojām ēd arī kaimiņos – Vjetnamā un Korejā. Taču tur lielākoties suņi pārtikai tiek audzēti speciālās audzētavās, kamēr Kambodžā uz galda nonāk gan ģimenes mīluļi, gan klaidoņi.

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu