Publicitātes foto
Reklāma

Jādomā, teju ikviens būs aizdomājies par to, kāda būtu dzīve, ja mums piemistu kādas īpašas spējas. Taču patiesībā tas nav nekas neiespējams – starp mums dzīvo ne mazums cilvēku, kas spēj paveikt ikdienā neiedomājamas lietas.

Nu gluži kā supervaroņi, ar kuriem sastopamies filmās un seriālos. Par viņiem vēsta astoņu sēriju seriāls “Leģions”, kura centrā ir Deivids Hellers – neparasts jauns vīrietis, kurš, iespējams, ir kas vairāk nekā tikai cilvēks. Varēsim vērot, kā viņam izdodas sadzīvot ar savām dažādajām personībām un īpašajām spējām.

Tādēļ kanāls “FOX” atgādina par reāliem cilvēkiem, kuri spēj paveikt neticamas lietas.

Reklāma

Vims Hofs (Nīderlande) ir īsts “ledus vīrs”, kas pēdējo 35 gadu laikā ir stājies pretī ļoti dažādiem izaicinājumiem un pārspējis 20 Ginesa pasaules rekordus. Viņš ir uzkāpis Kilimandžāro un Everestā, tērpies tikai šortos, visilgāk peldējis ledus aukstā ūdenī un noskrējis pusmaratonu tuksnesī bez ūdens. Tāpat Hofs Somijas ziemeļos aiz Polārā loka ir skrējis 21 km, tērpies tikai šortos un kedās. Lai to sasniegtu, viņš izmanto īpašu meditācijas tehniku, tādēļ nejūt aukstumu. Vims apgalvo, ka tādējādi ir nostiprinājis savu imūnsistēmu un viņa “izklaidēm” nav nekādu nevēlamu blakusparādību.

Daniēls Tammets (Lielbritānija) spēj atcerēties neticami lielu informācijas apjomu. Piemēram, 2004.gadā viņš piecu stundu laikā spēja noskaitīt pī skaitļa (3,14) 22 514 zīmes aiz komata, tā labojot Eiropas rekordu. Daniēls ir skaidrojis, ka viņa prātā katram veselam skaitlim līdz 10 000 ir īpaša tekstūra, krāsa, forma un noskaņa. Tas palīdz vizualizēt un atcerēties lietas daudz vienkāršāk, nekā tas izdodas vairumam cilvēku. Tādējādi skaitļu virknes Tammets uztver kā krāsainas ainavas. Piemēram, skaitlis 289 ir ļoti neglīts, 333 – īpaši pievilcīgs, bet pī – vienkārši skaists. Viņš zina vienpadsmit valodas.

Nataļja Demkina (Krievija) ir zināma kā “meitene-rentgens”. Proti, viņai piemīt “otra redze” vai spēja redzēt cilvēku iekšējos orgānus. Interesanti, ka pati sevi no iekšpuses meitene neredz. Demkina bija parasta meitene līdz desmit gadu vecumam, kad pamazām spējas sāka atklāties. Nataļja apgalvo, ka īpašā redze var “ieslēgties” teju nejauši, atliek vien viņai iedomāties par kādas personas veselību. Viņa atceras, viena no pirmajām vīzijām bija par pašas mammu.

Stīvens Viltšīrs (Lielbritānija) ir arhitektūras speciālists, kuram piemīt izcila fotogrāfiskā atmiņa. Viņam atliek vien vienu reizi aplūkot ainavu, lai to atainotu to pilnīgi precīzi. Piemēram, viņš ir zīmējis vairākus kvadrātkilometrus lielu Londonas daļu tikai pēc viena lidojuma ar helikopteru. Ar Lielbritānijas galvaspilsētas atainošanu Viltšīrs aizraujas jau kopš septiņu gadu vecuma, savukārt zīmēšana bija veids, kas kopā ar skolotāju pamudinājumiem palīdzēja zēnam iemācīties runāt. Stīvenam trīs gadu vecumā tika diagnosticēts autisms, taču tagad viņa fantastiskie darbi ir pazīstami visā pasaulē.

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu