Ilustrācija - Pixabay
Reklāma

2024. gada aprīlī gaidāmas vairākas mērenas un pat spēcīgas magnētiskās vētras, ko izraisīs Saules uzliesmojumi. Šīs parādības, lai gan neredzamas ar neapbruņotu aci, var negatīvi ietekmēt cilvēku veselību, īpaši to cilvēku veselību, kuri cieš no meteosensitivitātes vai kuriem ir problēmas ar sirds un asinsvadu sistēmas veselību.

Magnētiskās vētras 2024. gada aprīlī: nelabvēlīgu dienu prognoze

Astrofiziķi prognozē, ka 2024. gada aprīlī palielināsies Saules ģeomagnētiskā aktivitāte, kas izraisīs magnētisko vētru rašanos. Ģeomagnētiskās aktivitātes grafiks rāda, ka lielāko daļu laika situācija būs salīdzinoši mierīga, taču jābūt gataviem aktivitātes uzliesmojumiem mēneša sākumā un beigās.

Saskaņā ar magnētisko vētru prognozi 2024. gada aprīlim jāpievērš uzmanība dažiem svarīgiem datumiem:

3. aprīlī sāksies magnētiskās vētras, kuru stiprums būs divi, bet līdz vakaram tas pieaugs līdz četriem;

Reklāma

4. aprīlī tiek prognozētas arī ģeomagnētiskās svārstības, kas sasniegs četru magnitūdu;

9., 10. un 11. aprīlī gaidāmas trīs magnitūdu vētras;

28., 29. un 30. aprīlī gaidāma četru magnitūdu vētra.

Ko gaidīt magnētisko vētru laikā

Cilvēki var izjust dažādas sajūtas, tostarp galvassāpes, reiboni, asinsspiediena izmaiņas, nogurumu, aizkaitināmību, aritmiju un pat stenokardiju. Dažiem tas var izraisīt bezmiegu un nervozitāti, kā arī sirds un asinsvadu sistēmas darbības pasliktināšanos.

Ārste Irina Merkulova uzsver, ka īpaši smagi magnētiskās vētras ietekmē gados vecākus cilvēkus un cilvēkus ar garīgām slimībām. Tāpēc ir svarīgi šajos periodos uzraudzīt savu stāvokli.

Lai vieglāk pārdzīvotu magnētiskās vētras, jāievēro daži vienkārši noteikumi.

Lietojiet medikamentus. Cilvēkiem ar paaugstinātu jutību pret meteoroloģisko iedarbību ieteicams, lai viņiem būtu pa rokai ārsta izrakstīti medikamenti, īpaši asinsspiediena un sirdsdarbības stabilizēšanai.




Nepalieciet vieni. Ģeomagnētisko vētru maksimuma laikā ir svarīgi uzturēties tuvu cilvēkiem, kuri var palīdzēt veselības problēmu gadījumā.

Izvairieties no stresa un konfliktiem. Centieties radīt ap sevi mierīgu vidi, jo magnētisko vētru laikā stress var pasliktināt jūsu stāvokli.

Ievērojiet diētu un režīmu. Izslēdziet no uztura ceptus, sāļus un kūpinātus ēdienus, alkoholu, tabaku un kafiju. Lietojiet vairāk ūdens.

Pievērsiet uzmanību miegam un fiziskajām aktivitātēm. Magnētisko vētru laikā pietiekami izgulieties, izvairieties no pārslodzes un pastiprinātas fiziskās aktivitātes.

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu