Publicitātes foto
Reklāma

Jūsu bērns interesējas par hokeju? Lieliski! Hokejs ir lielisks sporta veids, kas attīsta fiziskās spējas un izturību, veicina iekļaušanos komandā un sadarbības spējas. Lai bērna un vecāku pieredze, uzsākot realizēt ieceri par hokeja iekļaušanu ģimenes kalendārā, būtu izdevusies, jāveic vairāki soļi.

Pieteikšanās hokeja klubā

Vecākiem ir uzdevums atrast pēc lokācijas tuvāko un izdevīgāko hokeja klubu, kurā pieteikt bērnu, jo jāparedz, ka treniņi būs daudz, intensīvi un ir svarīgi, lai bērnam pietiek laiks arī savas personīgajam brīvajam laikam. Kad esat apzinājuši iespējamos variantus, apmeklējiet hokeja skolas vai klubu mājaslapas, lai pēc iespējas vairāk iegūtu informāciju par treniņu laikiem, prasībām, noteikumiem u.c. svarīgiem aspektiem.

Hokeja noteikumu pārzināšana un prasmju pilnveide

Reklāma

Lai bērns varētu apgūt hokeja spēli, ir jāpārzina tā noteikumi un paši hokeja prasmju pamati. Šeit vecāki var iesaistīties, skatoties kopā hokeja spēles un sniedzot ieskatu par spēles gaitu un noteikumiem. Tā kā šobrīd bērni ir ļoti zinoši tehnoloģijās, var atrast nepieciešamo informāciju internetā un apgūt hokeja spēles teorētiskos pamatus. Tādējādi veidosies izpratne par to, kāpēc laukumā notiek noteiktas saspēles un kāpēc spēles tiesneši norāda uz kādiem pārkāpumiem.

Iegādājieties hokeja aprīkojumu

Pēc iestāšanās hokeja klubā, bērnam būs nepieciešams savs individuālais hokeja aprīkojums. Hokeja nūja, slidas, cimdi, ķivere, aizsardzības aprīkojums. Svarīgi iegādāties augumam atbilstošu aprīkojumu, bet jo īpaši svarīgi ir iegādāties ērtas, kvalitatīvas slidas. Tā kā dažādas slidas ir paredzētas citiem mērķiem, ne hokejam, svarīgi iegādāties tieši hokejam paredzētas. Dažādu prasmju līmeņa hokejistiem slidas atšķiras.

Kādas slidas izvēlēties?

Šajā rakstā par to, kāda veida slidas ir pieejamas, tālāk tieši par hokeja slidu izvēli.

Amatieru hokeja slidas iesācējiem. Slidas izgatavotas no mīkstāka materiāla, kas slidošanas laikā sniedz lielāku komfortu, līdz arī būs labi piemērotas vienkāršai slidošanai slidošanas prasmju attīstīšanai.

Pusprofesionālām hokeja slidām zābaka mēlīte ir cietāka, kas aizsargā potīti un pēdas priekšpusi no triecieniem.

Profesionāļu hokeja slidas nereti izgatavotas no augstākas kvalitātes materiāliem, ir vieglākas, ar lielāku noslodzes izturību un augstāku aizsardzības līmeni.

Izvēloties hokeja slidas, jāņem vērā vairāki aspekti: komforts, slidas izmērs, aizsardzība.

Komforts viennozīmīgi svarīgs, jo hokeja spēles ir ilgstošas bez iespējas apavus novilkt. Svarīgi, lai slidas netraucētu manevrēt, brīvi kustēties un apstāties.

Slidas izmērs – pirms slidu iegādāšanās, pievērsiet uzmanību slidas izmēram, jo dažādu ražotāju izmēru standarti var atšķirties. Rūpīgi izlasiet preces aprakstu un izvēlēties no izmēru tabulas atbilstošo.

Netaupiet uz slidu aizsardzības funkcijas rēķina. Hokeja slidām ir jābūt ar kvalitatīviem pēdu un kāju aizsargiem!

Vecāku atbalsts un motivācija

Ir svarīgi, ka bērns jūt vecāku atbalstu un līdzi jušanu bērna izvēlētajā brīvā laika pavadīšanā. Hokejs ir diezgan emocionāli izsmeļošs un fiziski smags sporta veids, tāpēc ir svarīgi ne tikai izteikt atbalstošas frāzes, bet arī vecākiem būt klātesošiem gan treniņos, gan arī spēlēs. Vecāki var izrādīt atbalstu, sniedzot padomus un komentārus pēc spēles vai treniņa. Lai bērns varētu baudīt hokeju, svarīgi ir raisīt pozitīvas emocijas, lai hokejs nebūtu tikai smags darbs, bet arī kā izklaide.

Kā vēl vecāki var izrādīt atbalstu jaunajam hokejistam?

Nodrošinot, ka bērns ir aprīkots ar pareizo hokeja aprīkojumu un ka viņam ir atbilstoša uzturs un atpūta, lai uzturētu fizisko sagatavotību.

Hokejs prasa izturību un neatlaidību, tāpēc veiciniet šīs vērtības. Māciet bērnam saskatīt izaicinājumus un grūtības kā iespēju pilnveidot prasmes un augt.

Būt pacietīgiemm un saprotošiem, ja bērns saskaras ar grūtībām vai negaidītiem rezultātiem.

Neatkarīgi no rezultātiem vienmēr uzsveriet centību un uzlabojumus, kas ir manāmi, salīdzinot ar iepriekšējo reizi.

Lai bērns saglabātu interesi par hokeju, ir svarīgi piedāvāt viņam arī citas aktivitātes. Tas palīdzēs izvairīties no aktivitātes pārspīlēšanas un samazinās pārmērīgo spiedienu.

Pamatojoties uz bērna izvēli, ģimene var veicināt jauna kopīga brīvā laika pavadīšanas hobiju – slidošanas prasmju attīstīšanu! Tā būs lieliski izklaide visiem – došanās uz ledus halli ar mērķi uzlabot slidošanas prasmes uyn jautri pavadīt laiku. Lai katru reizi nebūtu jāņem slidas nomā, arī vecāki ar iegādāties sev individuālās slidas.

Ja nepieciešams iegādāties hokeja inventāru, interneta veikalā 220.lv pieejamas daudzveidīgas Bauer, Nijdam, Tempish un citu zīmolu hokeja slidas gan bērniem, gan pieaugušajiem.

 

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu