Ekrānuzņēmums no Facebook
Reklāma

5. jūlijā mūžīgā mierā devies dzejnieks Knuts Skujenieks (05.09.1936. – 25.07.2022.), vietnē “Facebook” pavēstīja rakstnieka dēls Jānis Skujenieks.

Knuts Skujenieks dzimis 1936. gada 5. septembrī Rīgā. Studējis LVU Vēstures un filoloģijas fakultātē, kuru nepabeidz, bet turpina studijas Maskavas Gorkija Literatūras institūtā un 1961. gadā to absolvē.

1962. gadā politisku iemeslu dēļ rakstnieks tiek apcietināts, apsūdzēts un notiesāts uz septiņiem gadiem ieslodzījumā stingra režīma nometnē Krievijā, Mordovijas APSR.

Reklāma




Laikā starp 1963. un 1969. gadu Knuts Skujenieks saraksta aptuveni 800 dzejoļu, kurus padomju laikā nebija iespējams publicēt. Ceturtā daļa no ieslodzījuma laikā sarakstītās dzejas tika vienkopus izdota krājumā “Sēkla sniegā” 1990. gadā, vēstīts vietnē Knutsskujenieks.lv. 1969. gadā rakstnieks atgriežas dzimtenē.



1972. gadā Skujenieks uzņemts LPSR Rakstnieku savienībā. 1978. gadā tika publicēta autora pirmā dzejoļu grāmata “Lirika un balsis”.

Viņa darbi ir atdzejoti zviedru, ukraiņu, armēņu, lietuviešu, angļu, krievu un citās valodās. Skujenieka dzejoļu krājumi ir izdoti Zviedrijā, Ukrainā un Armēnijā. Skujenieks atdzejojis nozīmīgus darbus no krievu, senebreju, ukraiņu, spāņu, grieķu, lietuviešu, maķedoniešu, somu, zviedru, dāņu un poļu valodas.

LASI ARĪ ŠOS RAKSTUS!

Mūžībā devies izcilais ārsts un politiķis Georgs Andrejevs

Ādažu poligonā miris Latvijas armijas karavīrs

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu