Publicitātes foto
Reklāma

Parādu piedziņa ir problēma, ar kuru jācīnās lielākajai daļai uzņēmumu, juridisko personu un pat privātperonu. Parādu piedziņa un naudas sekmīga atgūšana ir izaicinājums, kas prasa sistemātisku pieeju un pārdomātus lēmumus.

Efektīva klientu un parādnieku pārvaldība, sistemātiska uzskaite un rūpīga uzraudzīšana palīdzēs samazināt parādu problēmas līdz minimumam, tomēr, nav iespējams izvairīties no parādniekiem pilnībā.

Lai pēc iespējams veiksmīgāk atgūtu radušos parādus:

Pārliecinies, ka abas puses saprot noteikumus un nosacījumus un abas puses piekrīt šiem noteikumiem – ir ļoti svarīgi visus naudas darījumus noslēgt, izmantojot rakstiskus līgumus, ar kuriem abas puses iepazīstās, lai parādu situāciju gadījumā spētu rīkoties atbilstoši akceptētajiem noteikumiem.

Reklāma

Regulāra saziņa ar klientu – lai sazinātos ar klientu, kuram radušās parādsaistības nepieciešams izmantot vairākus saziņas veidus (telefons, e-pasts, pasts) un to darīt pietiekami regulāri. Lai saprastu, kad tiks apmaksāti kavētie parādi, pirms zvana beigšanas noteikti nepieciešams pārjautāt, kad iespējams sagaidīt maksājumu un apstipriniet datumu un maksājuma veidu.

Saziņā ar parādnieku jābūt mierīgam un laipnam – Ir viegli ļaut emocijām un neapmierinātībai ņemt virsroku, tomēr ir svarīgi kontrolēt savas emocijas, jo tas ļaus mums skaidri domāt un rast labāko risinājumu, kas savukārt rezultēsies parādu ātrākā nomaksā.

Visu saziņu un parāda atmaksas vienošanās/termiņus glabāt rakstiski – ja runājot ar parādnieku, tiek veikta vienošanās par termiņu un maksājumu grafiku, noteikti ir šis fakts jāapstiprina arī rakstiski ar savstarpēju līgumu. Vēstulē jānorāda noteikumu pārkāpums, nenomaksātā summa un ieraksts par mēģinājumiem sazināties, kā arī risinājumiem, par kuriem sarunas laikā tika nolemts.

Parādu piedziņas pakalpojumu – ja tomēr parādu nav izdevies atgūt un tas aizņem pārāk daudz laika, ir pienācis brīdis sazināties ar parādu piedziņas kompānijām un nodot šo procesu profesionāļu rokās.

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu