Foto - VUGD
Reklāma

Juglas ezera ūdenī otrdien parādījās naftas produktu plankums. Ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot absorbējošās bonas 180 metru garumā, naftas izplūdumu ierobežoja, informē VUGD.

Notikuma vietā turpmāko uzraudzību veica Valsts vides dienesta un pašvaldības policijas pārstāvji.

Jau ziņots, ka 12.jūlijā Juglas ezerā tika konstatēti naftas produkti ļoti plānā kārtiņā 100 kvadrātmetru platībā.

Tad Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas reģionālas vides pārvaldes direktora vietnieks Elmārs Jasinskis aģentūru LETA informēja, ka piesārņojuma savākšanai uzliktas absorbējušās bonas, un VVD pārstāvji turpināja situācijas monitorēšanu arī svētdien.

Reklāma

Jasinskis pieļāva, ka ūdenī varētu būt nonākuši pāris vai daži litri naftas produktu, jo jau neliels to daudzums spēj aizņemt lielu ūdens platību.



Visdrīzāk, ūdenī nonākusi dīzeļdegviela. Spriežot pēc citiem gadījumiem, iespējamais cēlonis var būt gan izskalojumi no lietus kanalizācijas, gan negodprātīga rīcība, kādam izlejot kaut ko vairs nevajadzīgu, skaidroja Jasinskis.

Pārbaudīti arī apkārtējie uzņēmumi, taču nekādi pārkāpumi netika konstatēti.
Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 15.jūlija plkst. 6.30 līdz 16.jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 52 izsaukumus – 25 uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem un trīs maldinājumus.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, siena ruļļi un siens, celmi, sadzīves mantas un mēbeles, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, dzelzceļa gulšņi, meža zemsedze, sešas vieglās automašīnas, neapsaimniekota ēka, dzīvojamās mājas piebūve.

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu