Reklāma

Pūķi daudzu tautu mitoloģijā ir zināmi kā uguni spļaujošas būtnes, kas iznīcināja labību un nolaupīja skaistas sievietes, taču dažās pasaules daļās šīs radības uzskatīja par lieliskiem cilvēku sargiem un tika turētas augstā godā.

Dažviet Austrumeiropā pastāv ticējums, ka pūķi nav atbaidoši briesmoņi – viņi tika cildināti kā zemes un cilvēku aizstāvji, aizsargāja labības laukus no sausuma un citām dabas kataklizmām. Pūķis tika uzskatīts par lidojošu, garīgu radību, kas bija labvēlīgs cilvēkiem.

Pastāv kāds sens nostāsts par pūķu bērniem, kas dzima no mīlas dēkas starp pūķiem un sievietēm.

Pūķiem patika skaistas meitenes, un tā kā viņiem bija liela vara, viņus uzskatīja par lieliskiem mīlētājiem un pavedinātājiem. Kad pūķis ieraudzīja meiteni, kas viņam patika, viņā ieplūda kaisle, tāpēc naktī viņš ielavījās meitenes mājoklī caur skursteni, pieņemot cilvēka izskatu.

Reklāma

Pūķiem izdevās viegli pavedināt meitenes, un drīz tās zaudēja visu interesi par cilvēkiem, kļuva bālas un novārgušas, jo pūķiem bija milzīgs maģiskais un seksuālais spēks. Daļa meiteņu bija tik skaistas, ka lika pūķiem aizmirst pienākumu aizsargāt labības laukus un zemi. Sausuma vai plūdu laikā cilvēki zināja, ka pūķis ir aizrāvies ar kādu meiteni.

Lai pamodinātu pūķi no apsēstības, ciema iedzīvotāji sarīkoja troksni, sitot pa dzelzs katliem. Mīlas dēkas ar pūķiem netika uzskatītas par grēcīgām – kura meitene gan spētu noraidīt pūķi, kas izskatās kā skaists vīrietis, veidots no gaismas un burvības!

Pēc mīlas dēkas ar pūķi meitenes parasti palika stāvoklī. Bērni, kas dzima no šīm attiecībām izskatījās kā parasti cilvēki, bet viņiem piemita ārkārtīgs spēks un gudrība. Pastāvēja nelielas pazīmes, kas varētu atklāt viņu dzimšanas noslēpumu, taču tās visas bija rūpīgi noslēptas, lai ienaidnieki nevarētu viņiem kaitēt, kamēr viņi ir bērni.

Visi “pūķu” bērni bija zēni, kuri pieaugot kļuva par lieliem varoņiem un savas zemes aizstāvjiem. Tā kā pūķi iemiesoja zemes būtību un garu, viņiem dzimušajiem bērniem arī bija spēcīga saikne ar zemi, dabu un cilvēkiem. Viņi aizsargāja savu zemi no visiem ienaidniekiem, gan fiziskiem, gan garīgiem.

Avots: “mysticfiles.com”

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu