Foto - Pixabay
Reklāma

Šobrīd Latvijā ļoti aktīvi uzdarbojas krāpnieki, brīdina Swedbank. Viņi zvana vai sūta SMS un e-pasta vēstules, sniedzot cilvēkiem maldinošu informāciju nolūkā izkrāpt naudu. Visbiežāk krāpnieki informē par it kā aizdomīgiem maksājumiem bankas kontā, kas steidzami jāatceļ, un, lai to izdarītu, esot jānosauc vai jāievada Smart-ID/kodu kalkulatora kodi.

Atcerieties! Ja izpaudīsiet vai ievadīsiet bankas konta datus un apstiprināsiet krāpnieciskās darbības ar Smart-ID/kodu kalkulatora kodu, nauda tiks neatgriezeniski pārskaitīta no Jūsu konta.




Kā atpazīt krāpniekus?

Reklāma

• Ja zvana laikā kāds prasa nosaukt vai ievadīt internetbankas datus un Smart-ID/kodu kalkulatora kodus, tad zvanītājs nav bankas darbinieks!

• Ja e-pasta vēstule vai SMS satur tīmekļa saiti uz vietni, kurā tiek prasīts autorizēties, lai apstiprinātu savu identitāti, tas nav bankas sūtīts ziņojums! Neievadiet internetbankas datus un Smart-ID/kodu kalkulatora kodus šādās vietnēs.




Kā rīkoties?

• Saņemot zvanus, SMS vai e-pasta vēstules, neievadiet un nevienam nenosauciet savus internetbankas datus un neapstipriniet darbības ar saviem Smart-ID/kodu kalkulatora kodiem. Izmantot Smart-ID/kodu kalkulatoru kodus maksājumu atcelšanai nav iespējams.

• Ja noticis krāpšanas mēģinājums, bet savus datus neesat izpaudis, aicinām nekavējoties ziņot bankai rakstveidā (internetbankas čatā vai nosūtot bankas ziņojumu).

• Ja krāpniekiem ir izdevies iegūt Jūsu internetbankas datus vai esat ar Smart-ID/kodu kalkulatora kodiem apstiprinājis darbības, kuras neesat iniciējis, aicinām nekavējoties zvanīt bankai pa tālruni 67 444 444.

Informējam, ka telefonkrāpnieki sākuši izmantot robotizētus zvanus, lietojot arī latviešu valodu. Iepriekš Latvijas banku klienti galvenokārt saņēma zvanus tikai krievu valodā. Aicinām būt piesardzīgiem, jo krāpnieku zvani var būt ļoti pārliecinoši un manipulatīvi, aicinot jūs pieņemt nepārdomātus un steidzamus lēmumus!

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu