Kadrs no video
Reklāma

Rīgas Jaunā teātra (JRT) mākslinieciskais vadītājs, režisors Alvis Hermanis atkal sniedzis provokatīvu interviju – šoreiz slavenajai Krievijas televīzijas šovu vadītājai Ksenijai Sobčakai.

Latviešu režisors, kurš sevi dēvē par rusofobu, interviju Sobčakai sniedza krievu valodā un neizcēlās ar politkorektumu, kuru viņš JRT telpā aizliedzis, piemēram, lietojot sulīgus “mātes vārdus” krievu valodā.

Hermanis uzsver, ka māksla vienmēr bijis “bļ***ij” mīnu lauks, un bez provokatīvas mākslas paliks vien “rokdarbi”, kuri “nah***” nevienu, izņemot kritiķus, neinteresēs.

Reklāma

Interviju Ksenija Sobčaka publiskojusi savā “Youtube” kanālā, tā ilgst vairāk nekā stundu un tās laikā Hermanis runā gan par “jauno ētiku” jeb politkorektumu, kas nogalina kultūru, PSRS pēdējo prezidentu Mihailu Gorbačovu, par kuru tikko Maskavas Nāciju teātrī viņš iestudējis izrādi, gan par sadarbību ar izcilo baletdejotāju Mihailu Barišņikovu, ar kuru iestudējis lugu “Baltais helikopters” par pāvesta Benedikta XVI attiekšanos no pāvestības, kas liecinot par Eiropas civilizācijas galu.

“Latvija ir ļoti maza valsts. Mūsu valodā runā pusotrs miljons cilvēku. Krievijā, iespējams, tik daudz dzīvo vienā mikrorajonā. Ja tikai miljons cilvēku runā jūsu valodā, jūs automātiski kļūstat par nacionālistu, lai saglabātu savu kultūru un identitāti. Un es kā īsts rusofobs, kurš visā pasaulē iestudējis 30 izrādes, pamatojoties uz krievu autoru tekstiem, gribētu teikt, ka krievu civilizācija ir unikāla. Ar saviem plusiem un mīnusiem”.

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu