Reklāma

Land Rover Defender ir atzīts par 2021.gada Pasaules gada dizaina auto ikgadējā Pasaules gada auto (World Car Awards) konkursā. Tā ir trešā reize, kad Land Rover ir saņēmis šo iekārojamo balvu, turpinot iepriekšējo uzvarētāju Range Rover Velar (2018) un Range Rover Evoque (2012) panākumus, un tas ir jaunākais starptautiskais apbalvojums robustajam 4×4 modelim.

“Jaunais Defender ir iedvesmojies no savas pagātnes, bet tā nav to ierobežojusi, un mēs priecājamies, ka tas ir pagodināts ar šo apbalvojumu. 21.gadsimta Defender paplašina inženiertehnikas, tehnoloģiju un dizaina robežas, vienlaikus saglabājot tā slaveno DNS un bezceļa spējas. Rezultātā ir tapis nepārspējams 4×4, kas rezonē ar klientiem arī emocionālā līmenī,” komentē Juste Šataite, Jaguar Land Rover Baltics mārketinga vadītāja.

Jaunais Defender joprojām atbilst celmlauža garam, kas jau vairāk nekā 70 gadus ir bijis Land Rover pamatā, un no jauna definē 21.gadsimta piedzīvojumu auto. Tam ir ikonisks vārds, veidols un spējas, kā arī tas ir pieejams dažādās virsbūves modifikācijās un personalizējams ar kādu no četrām aksesuāru pakotnēm, lai palīdzētu īpašniekiem veidot sev tīkamu spēkrata versiju.

Reklāma

Pasaules gada dizaina auto balvai ir izvērtēti pēdējo 12 mēnešu izcilākie jaunie automobiļi un rezultātā apbalvots automobilis, kas apliecina visaugstākos tehnisko jauninājumu un dizaina standartus, paplašinot līdz šim noteiktās robežas.

Šogad visi konkursa dalībnieki, kas sacentās vēl četrās balvu kategorijās, pretendēja arī uz Pasaules gada dizaina auto balvu. Septiņu automobiļu dizaina ekspertu grupa izskatīja pretendentus, lai izveidotu rekomendāciju sarakstu, kas paredzēts žūrijas fināla balsojumam, kurā piedalās 93 auto žurnālisti no visas pasaules.

Dizaina ekspertu grupā bija Gernots Brahts (Vācija – Forchaimas Dizaina skola), Īans Kallums (Lielbritānija – CALLUM dizaina vadītājs), Ģerts Hildebrands (Vācija – Hildebrand-Design īpašnieks), Patriks le Kuments (Francija – Ilgtspējīgā dizaina skolas stratēģiskās komitejas prezidents un dizainers), Toms Matano (ASV – Mākslas akadēmija, bijušais Mazda galvenais dizainers), Viktors Nasifs (ASV – Brojure.com radošais direktors, Jaunās arhitektūras un dizaina skolas pasniedzējs) un Širo Nakamura (Japāna – Shiro Nakamura Design Associates Inc. valdes priekšsēdētājs).

Zīmīgais veidols ļauj jauno Defender atpazīst acumirklī, ar īsajām pārkarēm nodrošinot izcilas apvidus pārgājības spējas. Land Rover dizaineri Defender pazīstamās iezīmes iztēlojās no jauna, piešķirot šim 4 x 4 modelim mērķtiecīgu stāju un papildu logus jumtā, tajā pašā laikā saglabājot uz sāniem veramās bagāžas nodalījuma durvis un no ārpuses piestiprināto rezerves riteni, kas to uzreiz identificē ar oriģinālo modeli.

Oriģinālā Defender pieklusinātā personība eksterjera dizainā savā pilnībā izpaužas automobiļa interjerā, kur strukturālie elementi un stiprinājumi, kas parasti ir paslēpti no cilvēku acīm, šeit ir tieši izcelti, liekot uzsvaru uz vienkāršību un praktiskumu. Defender 110 nodrošina piecu, sešu vai 5+2 sēdvietu konfigurāciju, savukārt 90 ir spējīgs uzņemt sešus pasažierus automobilī, kā garums ir salīdzināms ar kompaktu ģimenes hečbeku.

Defender plašās iespējas apvidus pārgājību un braukšanas komfortu paceļ jaunā līmenī. Land Rover markas līdz šim visstingrākās virsbūves struktūras pamatā ir spēcīgā D7x alumīnija platforma, savukārt progresīvās pilnpiedziņas tehnoloģijas un mūsdienīgās transmisijas tam piešķir neapturamas spējas. Tā rūpīgi noslīpētā vadāmība sniedz patīkamu braucienu un pirmšķirīgu komfortu uz jebkura ceļa seguma. Euro NCAP eksperti Defender drošības līmeni novērtējuši ar maksimāli iespējamām piecām zvaigznēm.

Klienta izvēlei pieejamie Ingenium saimes benzīna un ekoloģiski tīrie dīzeļa dzinēji apvelta Defender ar jaudu, kontroli un efektivitāti jebkuriem apstākļiem. Savukārt uzlādējamās hibrīda (PHEV) versijas spēka agregāts nodrošina pilnīgi klusu braucienu tikai ar elektroenerģiju līdz pat 43 kilometru sniedzamību. Turklāt jaunais 525 zirgspēku Defender V8 apvieno Land Rover raksturīgās apvidus pārgājības spējas ar neticamu veiktspēju un speciāli pielāgotiem šasijas regulējumiem azartiskākam braucienam.

Defender modeļu saime šobrīd ietver Defender 90 un Defender 110, kā arī 90 un 110 Hard Top komercauto versijas. Kopš tā debijas jaunais Defender ir izcīnījis vairāk nekā 50 starptautisku godalgu, ieskaitot Top Gear gada auto 2020, MotorTrend gada SUV 2021 un Autocar labākā SUV 2020 titulu, kā arī uzvaru gan Latvijas, gan Lietuvas Gada auto konkursu apvidus auto nominācijā.

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu