Foto - Pixabay
Reklāma

Laika vērotājs Vilis Bukšs, kura blogā, katru mēnesi ieskatās daudzi cilvēki, šo ziemu un gaidāmo vasaru apspriedu
Saruna ar dravnieku par ziemu un dzīvi

3. janvāra rītā satikos ar bitenieku, kuram nu jau matos dzīves sarmas ziedi. Sasveicinādamies apmainījāmies ar Jaunā gada labiem vēlējumiem un, protams, kā vienmēr, runājām par turpmāko ziemu un gaidāmajiem laikapstākļiem – sniegu, aukstumu un citām ziemai raksturīgajām parādībām.

Piedāvājam ieskatīties viņu sarunā, kādu to publiskojis Vilis Bukšs!

Sirmais dravnieks pārliecināts, ka šī būs ar sniegu bagāta ziema!… Jā, tā varētu būt! – šoreiz es nebiju pārsteigts, jo tautas gudrība saka, ja jaunā gada pirmajā dienā snieg, tad visu ziemu būs liels sniegs… Austrumu pierobežā 1. janvārī sniga.

Reklāma

Sirmais vīrs piekrītoši pamāja ar galvu un piebilda,- un būs laba jauna bišu raža… Turpinot sarunu par dabu, laika apstākļiem un dzīvi, vecais biškopis teica: Mūspusē līdz Svecainei (2. februāris) daudz snigs, bet pēc tam salinās. Arī martā būs līdzīgi, tikai saules būs vairāk, – liepziedu tēju ar medu dzerot, nosmej sirmais dravnieks. Šoreiz man nebija ko piebilst, vien tas, ka līdz Lieldienām (4. aprīlis) siltu un jauku pavasari nav ko gaidīt. Atkušņi, kas mīsies ar neliela sala periodiem, ūdeņus vairākkārt pārsegs ar ledu un sniegam strauji kūstot sagaidāmi pavasara pali.

Tā sarunājoties vecais vīrs nevarēja klusēt par visapkārt sabiedrībā notiekošo. Viņš piekrīt viedoklim, ka Dabas likumi ir Dieva likumi un cilvēkam jādzīvo saskaņā ar tiem.

“Daba ir tas pats Cilvēks, tikai tam krūtīs pukst miljardiem sirdspukstu, tas izdara miljardiem ieelpu un izelpu, un tas ir miljardiem reižu gudrāks par mums katru atsevišķi. Ja es, kā indivīds, pret to neizturos ar bijību, tad tā ir nelaime gan man kā mazajam cilvēkam, gan Dabai kā lielajam Cilvēkam”.

Sarunas gaitā bitenieka paļāvīgais smaids un siltums viņa dziļajās acīs, lika atcerēties manas vecmāmuļas teikto tālajā bērnībā: Bērniņ, slimība ir tikai brīdinājums, ka Tu esi krustcelēs. Tikai Tev pašam, liekot rociņu uz mazās sirds, jāizvēlas, pa kuru celiņu iet. Ja iesi pa Sirds Aicinājuma Ceļu, tad Tavs pavadonis būs Balts eņģelis un Tavs ceļš būs drošs.

Atvadoties sirmais bitenieks uzaicināja noklausīties kā dzied bites bišu stropos. Ja skaņa kā liepzieda sanoņa, gads būs salds. Ja dūkšana kā meža pļava jūlijā, gads būs rūgteni salds. Ja san kā virši augustā, tad gads būs rūgtens, bet stiprs. Protams, es pieņēmu uzaicinājumu un jau pirmajā bišu mājiņā saklausīju veselu Dabas skaņkārtu. Tur bija gan rūgtensaldais, gan saldais, gan rūgtais, bet kopumā Stiprais!

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu