Foto - Pixabay
Reklāma

Nedēļas otrajā pusē nokrišņu intensitāte samazināsies. Gaiss dienās laiks iesils līdz +24…+27°. Pūtīs lēns mainīga virziena vējš, bet dienas laikā daudzviet gaidāmi nokrišņi, arī pērkona negaiss.

Nedēļas izskaņā nokrišņu un mākoņu daudzums pamazam mazināsies.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) atgādina, ka pērkona negaiss var būt bīstams jebkuros apstākļos, tāpēc, tuvojoties negaisa mākoņiem, vienmēr ir jāievēro piesardzība. Aicinām un atgādinām:

Reklāma

· savlaicīgi nostiprināt vai novietot telpās vieglus priekšmetus, kas atrodas uz balkoniem vai pagalmā,

· aizvērt logus un durvis,

· atvienot no strāvas padeves elektroiekārtas,

· ja vien iespējams, meklēt patvērumu slēgtās un drošās telpās vai automašīnā,

· vēlams nenovietot automašīnas, piemēram, zem atsevišķi augošiem kokiem, celtniecības sastatnēm, reklāmas stendiem vai elektropārvades līnijām,

· bīstami ir pērkona negaisa laikā atrasties klajā laukā, uz ezera vai kādas citas ūdenskrātuves, kā arī bīstami ir šādā laikā peldēties un makšķerēt, jo ūdens labi vada elektrību.

Ja pērkona negaisa laikā ir nogāzušies koki, pārrauti elektropadeves vadi, notikusi kāda avārija vai cits negadījums, nekavējoties zvaniet uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112!

LVĢMC skaidro, ka pērkona negaisu detalizēta teritoriālās izplatības un veidošanās laika prognozēšana vairākas dienas uz priekšu ir ļoti sarežģīta, prognozes ik dienu tiek precizētas un, nepieciešamības gadījumā, tiek sagatavoti brīdinājumi.

Aktuālākajiem brīdinājumiem sekojiet bridinajumi.meteo.lv! Pēc iespējas informāciju publicējam arī sociālajos medijos Twitter un Facebook kontā. Informāciju par to, kā rīkoties ārkārtas gadījumos, meklējiet VUGD mājaslapā!

LASI ARĪ ŠOS RAKSTUS!

FOTO, VIDEO: ATKAL BRĪDINA PAR SPĒCĪGU NEGAISU

VIDEO: LIETAVU DĒĻ RĪGĀ APPLŪST IELAS

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu