Foto - RPP
Reklāma

14. septembrī pulksten 18.43 Rīgas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki, apsekojot Ķīšezeru, atrada un no ūdens izcēla nemarķētu zvejas tīklu – murdu. Tīkls bija ievietots starp ūdenszālēm. Tajā atrastas divas zivis un vēzis. Dzīvās radības no tīkla atbrīvotas un ielaistas atpakaļ ūdenī. Tīkla piederību notikuma vietā nebija iespējams noskaidrot. Nelegālais zvejas rīks konfiscēts un uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība.

Divas stundas vēlāk likumsargi, turpinot apsekot Ķīšezeru, netālu no krasta pamanīja neliela izmēra laivu. Policisti nolēma pārbaudīt makšķernieka atļauju, kā arī laivas aprīkojumu. Turpat krastā pamanīts kāds vīrietis, kurš rokās turēja spaini. Pieejot pie personas, lūgts uzrādīt spaiņa saturu. Tajā atrasts nemarķēts zvejas tīkls. Tāpat vīrietis nevarēja uzrādīt makšķerēšanas karti. Pārkāpējam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par zveju iekšējos ūdeņos bez attiecīgās atļaujas un ar aizliegtiem zvejas rīkiem.

Savukārt, 15. septembrī, pulksten 15.20 Rīgas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki, apsekojot Ķīšezeru, atrada un no ūdens izcēla trīs nemarķētus zvejas tīklus. Kopējais tīklu garums bija 95 metri. Vienā no tiem atrastas septiņas zivis, kas atbrīvotas un atlaistas atpakaļ ūdenstilpnē. Nelegālie zvejas rīki tika konfiscēti un uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība.

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu