Reklāma

Otrdienas, 5.jūnija, vakarā Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par kādu baltas krāsas “VW Caddy” automašīnu, kuras vadītājs, iespējams, ir alkohola reibumā. Apsekojot iedzīvotāja norādīto teritoriju, netālu no Parādes ielas RPP darbinieki iztālēm pamanīja aprakstam atbilstošu auto, kas pārsimt metru attālumā ietriecas kokā.

Kārtības sargi nekavējoties piebrauca pie avarējušās automašīnas un pamanīja divus cilvēkus, kuri, ieraugot policistus, metās bēgt. Diemžēl viens aizbēga, bet otru policistiem izdevās ielenkt no abām pusēm. Lai gan bēgošais jaunietis bija ielenkts, viņš izrāvās no policista tvēriena un turpināja skriet pļavas virzienā, kur viņš paklupa, bet uzreiz mēģināja rausties augšā, lai turpinātu sprintu.

Lai bēgli apturētu viņam nekaitīgā veidā, viens no policistiem pielietoja elektrošoka pistoli, kas arī pielika punktu bēgšanas mēģinājumam. Vēlāk notvertais jaunietis skaidroja, ka esot 16 gadus vecs un ka viņš neesot vadījis automašīnu, tomēr, pārbaudot puiša datus, izrādījās, ka vienā ziņā viņš ir melojis – viņš bija tikai 15 gadus vecs.

Reklāma

Ņemot vērā, ka puiša pēcpusē bija iedūrušās elektrošoka pistoles zondes, uz notikuma vietu tika izsaukti ne tikai Valsts policijas Ceļu policijas darbinieki, bet arī mediķi, kuri vēlāk konstatēja, ka puisim nav nepieciešama hospitalizācija.

Kamēr notikuma vietā tika skaidroti visi apstākļi, pēkšņi ieradās kāds 35 gadus vecs vīrietis un stāstīja, ka viņš esot bijis pie auto stūres. Vienlaikus vīrietis noliedza, ka automašīnā būtu bijis kāds pasažieris. Vēl nedaudz vēlāk izrādījās, ka šis vīrietis ir alkohola reibumā, savukārt, pārbaudot automašīnas datus, noskaidrots, ka tai pievienotas citas automašīnas numura zīmes un pats “VW Caddy” jau kādu laiku nedrīkst piedalīties ceļu satiksmē, jo esot noņemts no uzskaites.

Precīzus notikušā apstākļus turpina skaidrot Valsts policija, tostarp arī to, kurš galu galā vadījis spēkratu, jo vīrieša liecības nesakrita ar jaunā puiša liecībām par to, kurš bija automašīnas vadītājs.

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu