Kadrs no video
Reklāma

Sociālajā tīklā Facebook par īstu hitu kļuvusi kāda autovadītāja reģistrēta situācija, kurā ceļu policijas ekipāža uz A9 šosejas viņu apturējusi par braukšanu ar 151 km/h. Autovadītājs apgalvo, ka braucis ar kruīza kontrolē iestādītiem 100 km/h, arī videoreģistrators fiksējis braukšanas ātrumu 93 km/h.

Sākotnēji aplūkojot gan policijas fiksēto video, gan vakar kādas personas Facebook publicēto video par iespējamu ātrumpārkāpumu, ir redzamas būtiskas laika atšķirības, kas rada zināmas šaubas. Kā ir noteikts likumdošanā – jebkuras šaubas vērtē par labu pārkāpējam, teikts policijas komentārā.

Reklāma

“Šobrīd mums ir zināms, ka šī persona ir vērsusies policijā ar pārsūdzību, kuru mēs vērtēsim. Ja šaubas būs pamatotas (kas ir ļoti iespējams), šajā gadījumā lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā tiks izbeigta.

Jāpiebilst, ka policijas darbinieks rīkojies atbilstoši likuma prasībām un situācijai. Tāpat jāuzsver, ka nav pamata apšaubīt Valsts policijas mērierīces un to darbību – tehnika ir atbilstoša, mērierīces ir verificētas un atzītas. Šāda tipa radarus izmanto daudzās Eiropas Savienības valstīs un arī ASV, tādēļ nav pamata uzskatīt, ka tās nebūtu kvalitatīvas. Tomēr nevar izslēgt, ka kādreiz arī kāda iekārta sabojājas un rodas tehniskas kļūdas, tādēļ skaidrosim situāciju,” vēsta policijā.

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu