Reklāma

Smadzenes ir atbildīgas arī par lieko svaru. Amerikāņu neirofiziologi atklājuši, ka korpulento cilvēku šūnās nav pietiekama skaita neirohormona dofamīna receptoru, kas regulē sāta sajūtu ēšanas procesā.

Pēc zinātnieku domām, dofamīna receptoru deficīta gadījumā ēdiens iedarbojas kā savdabīga narkotika, kas uzbudina nervu centrus. Rezultātā cilvēks vienkārši pārēdas. No tā atbrīvoties var ar speciāliem līdzekļiem un fiziskām slodzēm, kas paaugstina dofarmīna līmeni.

Savukārt svars, ar kādu cilvēks piedzimst, ietekmē smadzeņu attīstības līmeni. Šo atklājumu izdarījuši britu mediķi. Daudzus gadus viņi novēroja prāvu eksperimentālo grupu, kurā bija 1946. gadā dzimuši cilvēki.

Tie, kas pasaulē bija nākuši krietni smagi, bija ieguvuši labāku izglītību, viņiem bija daudz augstāks intelektuālais koeficients. Savukārt tiem, kuru svars piedzimstot bija zemāks par normu, prāta spējas un intelektuālie rādītāji bija daudz zemāki…

Reklāma

Smadzenēs atrodas arī reliģiskās ticības centrs. Pensilvānijas universitātes darbinieki radiologs E. Nībergs un psihiatrs E. Akils pēc eksperimentiem ar dažādām konfesijām piederošo klosteru mūkiem secinājuši, ka tā smadzeņu daļa, kas atbild par orientāciju telpā, lūgšanu un meditācijas laikā atslēdzas. Sajūtas, kas rodas, var nosaukt par atrautību no zemes un saplūšanu ar Dievu un kosmosu.

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu