Reklāma

Mēness kā zemes pavadonis nav tikai objekts, kas riņķo ap to. Mēs to bieži aizmirstam, bet mēness ietekmē mūsu dzīvi un procesus, kas notiek visā pasaulē.

Tas notiek, piemēram, tā masas dēļ. Katrs objekts, kas eksistē Visumā, ir magnētiskais lauks – tas piesaista citus objektus, bet magnētisma spēks ir atkarīgs no pievilkšanas ķermeņa masas.

Šis noteikums attiecas gan uz lielajām planētām, gan uz pavisam maziem objektiem – piemēram, to, ko mēs izmantojam katru dienu (karote, krēsls, rokturis), lai gan pēdējā gadījumā gravitācija nejūt to izmēru un ļoti mazu masu.

Lai gan mēness nav ļoti liels (vismaz salīdzinājumā ar mūsu planētu), tās magnētisms ir jūtams, tas izraisa plūdmaiņas zemes jūrās un okeānos.

Reklāma

Esot ūdenī bēguma laikā, mums ir skaidra sajūta, ka kaut kas mūs velk dziļumā, un tam var būt traģiskas sekas nepieredzējušiem peldētājiem.

Dažās kultūrās mēness bija pretējs saulei; tas spīdēja naktī, tāpēc tā maģija bija saistīta ar visu neredzamo vai slēpto.

Astrologi, kas veido horoskopus, lasa no mēness pozīcijām mūsu raksturā to, ko mēs neesam ļoti gatavi atklāt – mēs to negribam parādīt pasaulei. Katram ir vismaz divas sejas.

Pirmo rāda kolēģiem un draugiem.

Otro tu zini tikai tu pats, dažreiz – radinieki.

Mēness nosaka “redz” šo otro dabu, visus dziļi slēptos trūkumus un noslēpumus.

Jauns mēness
Screenshot_59

Augošs mēness ir labākais laiks plānu un projektu izveidei. Mums ir vairāk spēka tikt galā ar to, ko mēs vienmēr esam atlikuši. Mēs varam šķirties no neveselīgiem ieradumiem, atbrīvoties no tā, kas mūs nomāc.

Rituāli, kas veikti augoša mēness laikā, strādā, piemēram, lūdz palīdzēt atrast spēkus, lai uzsāktu savu darbu vai pārtrauktu toksiskas attiecības.

Pilnmēness
Screenshot_58

Vēlāk mēness “izaug”, tāpat kā tā enerģija.

Pilnmēness laikā labi veikt aizsargrituālus – aizsargāt konkrētus cilvēkus vai lietas.

Pilnā Mēnesī maģija kļūst ļoti stipra. Pastāv interesanta un ļoti vienkārša vizualizācijas forma – iztēlojoties baltu gaismas lodi, mēs varam apturēt garīgu uzbrukumu.

Kad mēness sāk novecot, var atbrīvoties no problēmām un šķēršļiem, piemēram, veikt attīrošus rituālus, kas saistīti ar neveselīgu ieradumu atbrīvošanu.

Mēness kults radās senatnē un ir viens no vecākajiem pasaulē. Nav brīnums, ka lielā baltā “acs” nakts debesīs bija ļoti raksturīgs elements.

Mēness bija saistīts ar dažādiem dieviem, daudzi labi pazīstami – ēģiptiešu gudrības dievs. Mazāk pazīstams Čonss (Fivi) un Nanna. Pēdējais bija tik spēcīgs, ka tirgoņi tā aizsardzībā deva priekšroku ceļojumam naktī, nevis dienā.

Grieķijas un Romas mitoloģijā – dieviete
Screenshot_57

Bet vai senie dievi bija pirmie, kas saistīti ar mēness kultu?

Arheologi zina interesantu gadījumu ar nosaukumu “Venera Lausela”. “Venera” nav vārds, bet gan konkrēta sieviešu figūru tipa apraksts – tai ir stipri izteikti sieviešu vaibsti un parasti liels vēders, kas norādīja uz grūtniecību un spēju dzemdēt.

Mēness ir vissenākā dievība.

Mēness kulti ir tik seni, ka daži pētnieki uzskata, ka tie ir visu reliģiju pamats. Mēness ir kā cilvēks – tas dzimst un mirst, ņem un dod, pastāvīgi ceļo, it kā kaut ko meklētu.

Bieži vien mēs nepievēršam tam uzmanību, bet daži mūsu svētki tiek svinēti īpašās dienās no to attiecību viedokļa ar mēnesi.

Piemēram, Ziemassvētki, kas tiek svinēti gada garākajā naktī. Vēlāk mēness valdīšanas laiks kļūst īsāks, un saule atkal “piedzimst”.

Mēness kulti joprojām ir redzami visā pasaulē. Tā, Ķīnā mēness festivāls tiek svinēts astotā mēneša piecpadsmitajā dienā atbilstoši vietējam tradicionālajam kalendāram.

AVOTS: WWW.DZIVEI.LV

LASI ARĪ ŠOS RAKSTUS!

PILNMĒNESS RITUĀLS, KURU VĒRTS IZMĒĢINĀT

ATTĪRĪŠANĀS AR KRISTĀLIEM PILNMĒNESS LAIKĀ

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu