Reklāma

Palielinoties saslimstībai ar jauno koronavīrusu (COVID-19), strauji pieaug arī Ārlietu ministrijas Konsulārajā departamentā saņemto jautājumu skaits, vai brauciens uz konkrēto valsti vai reģionu ir drošs. Vadoties pēc Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) ieteikumiem, Ārlietu ministrija iesaka visiem ceļotājiem būt piesardzīgiem un rūpīgi izvērtēt konkrētā ceļojuma nepieciešamību. Ceļotājiem pašiem ir jāpieņem atbildīgs lēmums, vai apmeklēt konkrētas valstis.

Ārlietu ministrija aicina ievērot vispārēju piesardzību un pievērst uzmanību, ka tiek paplašināts COVID-19 skarto valstu un teritoriju, uz kurām attiecināti īpaši pasākumi, saraksts:

– Lombardijas, Veneto, Emīlija – Romanja, Pjemonta reģioni Itālijā;

– Japāna;

Reklāma

– Singapūra;

– Dienvidkoreja;

– Irāna;

– Ķīna.

Ārlietu ministrija aicina ceļotājus neapmeklēt šīs valstis un reģionus, kā arī iepazīties ar ceļojuma brīdinājumiem Ārlietu ministrijas mājaslapā, kas tiek atjaunoti saskaņā ar aktuālo informāciju.

Lūdzam ņemt vērā, ka virkne pasaules valstu ir noteikušas ieceļošanas ierobežojumus ceļotājiem, kuri pēdējā laikā ir bijuši kādā no vīrusa skartajiem reģioniem. Tādēļ Ārlietu ministrija pirms ceļojuma aicina pārliecināties attiecīgās valsts tuvākajā pārstāvniecībā par ieceļošanas ierobežojumiem, kas noteikti COVID-19 izplatības dēļ. Apkopota informācija par ieceļošanas ierobežojumiem pieejama Ceļo droši Facebook kontāTāpat informācija ir pieejama Latvijas vēstniecību attiecīgajās valstīs Facebook profilos.

Savukārt ar informāciju par piesardzības pasākumiem, kas attiecas uz personām, kuras apmeklējušas kādu no vīrusa skartajiem reģioniem, varat iepazīties Veselības ministrijas izplatītajā paziņojumā. Informācija par COVID-19 izplatību, kā arī piesardzības un profilakses pasākumiem pieejama Slimību profilakses un kontroles centra mājas lapā.

Ārlietu ministrija stingri iesaka jebkurai personai, kura dodas ceļojumā uz ārvalstīm, iegādāties dzīvības un veselības apdrošināšanas polisi, kas paredz arī personas repatriāciju slimības vai nāves gadījumā, kā arī aicina reģistrēties Konsulārajā reģistrā.

Detalizēta informācija par slimībām un to izplatības teritorijām iegūstama Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapā: http://www.spkc.gov.lv/lv/tavai-veselibai/celotajiem, kā arī angļu valodā Pasaules Veselības organizācijas mājaslapā: http://www.who.int/countries/en/.

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu