Kadrs no video
Reklāma

Dānijā aizturēto Latvijas pilsoni Kristīni Misāni kriminālvajāšanas sākšanai Dienvidāfrikas Republikai (DĀR) plānots izdot trešdien, 12.februārī, jeb divas dienas pirms Dānijas apgabaltiesā gaidāmās tiesas sēdes par sievietes iespējamo atbrīvošanu saistībā ar to, ka savu sodu viņa būtu jau izcietusi.

Ar mērķi pievērst uzmanību Eiropas pilsoņa tiesību pārkāpumiem Eiropas Savienības ietvaros, Kristīne Misāne no 8. februāra uzsākšot badastreiku.

Interviju ar Kristīni, kas notika februāra sākumā, skaties šeit:

Reklāma

Izdošana 48 stundas pirms tiesas sēdes ir spļāviens sejā gan Kristīnei, gan Latvijai, skaidri parādot, ka Dānijas ģenerālprokuratūras skatījumā mūsu valsts iedzīvotāji nav Eiropas Savienības (ES) pilsoņi, kuru tiesības jāaizsargā, uzsver viņas pārstāvji.

Mārīte Batraka, Kristīnes māsa: “Šāda rīcība no Dānijas prokuratūras puses ir vairāk nekā šokējoša. Dānijai bija visas iespējas sadarboties ar Latviju un novērst Eiropas Savienības pilsones izdošanu uz Dienvidāfriku, ievērojot viņas tiesības, tomēr tiek atrasti mērķtiecīgi veidi, kā gaidāmo tiesu padarīt formālu.

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu