Reklāma

Sestdienas vakarā Saūda Arābijā norisināsies šī gada vērienīgākā boksa cīņa. Smagsvaru divīzijā meksikāņu bokseris Endijs Ruiss galdā liks IBF, WBO un WBA čempiona jostas, kuras aizstāvēs pret britu sportistu Entoniju Džošua. Ņemot vērā ar kādu sensāciju noslēdzās viņu iepriekšējā tikšanās, arī šī cīņa tiek sagaidīta ar milzīgu interesi, taču sporta totalizatora “Betsafe” sporta prognozes liecina, ka favorīta lomā atkal būs Džošua.

Gada sensācijai boksā seko gada lielākā cīņa

Kad jūnija sākumā Endijs Ruiss tikās ar Entoniju Džošua, diez vai kādam nāca prātā, kāds scenārijs šajā cīņā attīstīsies. Galu galā Ruiss bija pieaicināts kā pretinieks tikai pēc Džareda Millera pozitīvajām dopinga provēm, Ruisam nebija daudz laika sagatavoties un tie, kas par boksu interesējās mazāk, viņu uzreiz ar smaidu nodēvēja par nekaitīgu apalīti.

Taču beigās izrādījās, ka pretinieka maiņa un cīņas aizvadīšana Ņujorkā lielāku iespaidu atstāja uz Džošua. Ruiss trešajā raundā izturēja Džošua uzbrukumus, piecēlās un pats atbildēja ar nokdaunu, paveicot vienu no satriecošākajiem pavērsieniem boksā.

Reklāma

Video: Kā tas notika?

Ruiss pēc tam piespieda tiesnesi pārtraukt cīņu piektajā raundā, un Džošua protesti bija tik vārgi, ka nevienu īsti nepārliecināja par viņa vēlmi turpināt cīņu. Bija notikusi fantastiska sensācija boksā, un Džošua drošas uzvaras vietā, kas būtu tuvinājusi viņu megacīņai ar Vailderu, pēkšņi attapās boksa pagrabā, kamēr Ruiss vienā vakarā bija kļuvis par triju organizāciju pasaules čempionu.

Iepriekšējā jūnija cīņa tika sagaidīta ar nelielām žāvām, nebija arī daudz laika to izreklamēt. Neko tādu par decembra cīņu nevar teikt – gatavošanās notiek milzīgos apmēros, plaši atspoguļotas abu bokseru komandu diskusijas par vietas izvēli, honorāriem un noteikumiem. Šo smagsvaru dueli Saūda Arābijas smiltīs, kur mača norises vieta tika pāris mēnešu laikā uzcelta tieši šīs cīņas vajadzībām, pilnīgi droši var dēvēt par gada nozīmīgāko un lielāko boksa cīņu.

Vai Džošua parūpēsies, ka tā būs īsa nozīmīga un liela cīņa? “Betsafe” bukmeikeri izlikuši īpašo piedāvājumu, kurā ar koeficientu 10.00 pieejama likme, ka Džošua uzvarēs pirmo trīs raundu laikā.

Video: Kas abiem bokseriem sakāms pirms sestdienas cīņas?

Džošua ir favorīts, bet ar jautājuma zīmēm

Entonijs Džošua līdz cīņai ar Ruisu tika uzskatīts teju par ideālu bokseri, apveltītu ar Herkulesa cienīgu augumu, iespaidīgu ātrumu un spēku, kā arī veiklību un viltību. Ja kāds vēlētos izveidot labāko iespējamo bokseri kādā datorspēlē, tas daudz neatšķirtos no Džošua. Taču Ruiss atgādināja, ka boksā ļoti liela nozīme ir psiholoģiskajai sagatavotībai, izturībai un nepiekāpībai. Ruiss īstajā brīdī gluži vienkārši nepiekāpās, bet Džošua gan.

Pēc tam plašu ievērību izpelnījās Džošua publiski teiktais, ka Ruisam izdevās “Punch from Gods”. Tas tika plaši interpretēts kā pretinieka uzvaras norakstīšana uz paveikšanos, kas šoreiz nez vai bija taisnīgs Ruisa paveiktā raksturojums.

Taču šonedēļ, jau atrodoties Saūda Arābijā, Džošua centies paskaidrot savu teikto, norādot, ka neuzskatīja Ruisa sitienu trešajā raundā par paveikšanos, bet patiešām perfektu sitienu.

Džošua ir favorīts, un uz viņa uzvaru tiek piedāvāts koeficients 1.43, kamēr Ruisa iespējas vēlreiz izcīnīt uzvaru tiek vērtētas ar koeficientu 3.05. Turklāt jāatzīmē, ka bukmeikeri par ļoti mazticamu uzskata Ruisa iespēju uzvarēt pēc punktiem (17.00) – par daudz ticamāku variantu tiek uzskatīta viņa uzvara ar nokautu (3.75).

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu