Ilustratīvs attēls
Reklāma

Vakar, 4. novembra pēcpusdienā, kāda pensijas vecuma kundze Rīgas autoostā izkāpa no autobusa un devās Daugavmalas virzienā. Viņa gaidīja pretī ierodamies mazdēlu. Pēkšņi sievietei iezvanījās telefons. Nolikdama somu uz soliņa autoostas teritorijā, viņa atbildēja uz zvanu.

Tobrīd pie viņas pienāca nepazīstama sieviete, kura blakus viņas somiņai uzlika savas somas un sāka uzstājīgi piedāvāt iegādāties dažādus apģērbus. Lai gan kundze tobrīd runāja pa telefonu, svešiniece nerimās uzstāt, lai no viņas ko iegādājas un piedāvāja lielas atlaides. Vienlaikus svešiniece rakņājās savās somās, radot iespaidu, ka ko meklē.

Reklāma

Kad svešiniece devās prom, kundze nelāgas intuīcijas vadīta pārbaudīja sava maka saturu un konstatēja, ka ir pazudusi visa viņas pensija, kas atradās makā – 460 eiro. Sapratusi, ka ir apzagta, kundze sāka saukt pēc palīdzības, lai apkārtējie palīdz noķert zagli. Garnadze metās bēgt.

Par laimi, tieši tobrīd sievietei pretī uz autoostu ieradās mazdēls, kurš, izdzirdējis vecāsmātes saucienus, turpat autoostas teritorijā aizturēja garnadzi. Tobrīd gan pie viņas atradās tikai daļa no nozagtās naudas – 120 eiro. Vēlāk policisti noskaidroja, ka pārējo summu viņa bija paspējusi nodot savam pāriniekam, kurš no notikuma vietas bija aizbēdzis.

Uz notikuma vietu tika izsaukti Valsts policijas likumsargi, kuri garnadzi nogādāja Rīgas Latgales policijas iecirknī. Pārbaudot viņas identitāti, noskaidrots, ka viņa dzimusi 1978. gadā un jau iepriekš sodīta par mantiskiem noziegumiem un narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Saistībā ar notikušo šobrīd ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta pirmās daļas – par zādzību. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Šobrīd aizturētā atrodas izolatorā un tuvākajā laikā tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu šai personai. Policija šobrīd strādā, lai aizturētu arī otru personu, kura iesaistīta šajā noziegumā.

Valsts policija atgādina, ka kabatzagļi visbiežāk uzdarbojas ļaužu pārpildītās vietās – stacijās un tuneļos, sabiedriskajā transportā un pieturās, tirgū un autoostās. Tāpēc šajās vietās ieteicams saglabāt īpašu piesardzību. Nevajag iesaistīties garās sarunās ar nepazīstamiem cilvēkiem, jo kabatzagļi mēdz izmantot sarunas kā uzmanības novēršanas veidu, lai nemanāmi izdarītu noziegumu. Vērtīgas mantas ieteicams glabāt iekškabatās un rokassomas pēc iespējas nēsāt ķermeņa priekšpusē un pieturēt ar roku.

(Attēlam ir ilustratīva nozīme.)

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu