Reklāma

Kaut gan lielākā daļa valdības ministru pagaidām vairījušies paust konkrētu pozīciju jautājumā par Indriķa Muižnieku apstiprināšanu Latvijas Universitātes rektora amatā, “Betsafe” prognozē, ka Muižniekam amatu nāksies pamest. Šādu iespēju bukmeikeri novērtējuši ar 60% varbūtību.

Latvijas Universitātes reputācijai pēdējie mēneši bijuši graujoši, norāda “Betsafe”. Rektora vietnieces Baibas Brokas krimināllieta par Latvijas Universitātes būvniecības iepirkumiem un strīdīgās rektora vēlēšanas, kurās politikas komentētāji saskatījuši vien cīņu par īpašumu apsaimniekošanu, nevis izglītības kvalitāti, varētu mudināt valdību meklēt jaunu augstskolas vadītāju. Tieši nepieciešamās pārmaiņas augstskolu pārvaldībā politiķi uzsvēruši visbiežāk, kad jautāti par Muižnieka izredzēm ieņemt augsto amatu arī turpmāk.

Vienlaikus pašu Muižnieku LU nedienās vaino vien retais, tā vietā pārmetumus veltot “sistēmai” kopumā. Juridiskie strīdi starp Jauno konservatīvo partiju pārstāvošo Izglītības un zinātnes ministri Ilgu Šuplinsku un Latvijas Universitāti nav noveduši līdz viennozīmīgai atbildei par to, kurai pusei ir taisnība. Līdz ar to lielāka nozīme nekā citās reizēs, lemjot par augstskolu rektoru amatiem, būs politiķu viedokļiem.



Reklāma

Nesen Jaunā konservatīvā partija jau bija spiesta pieciest Normunda Mežvieta pārapstiprināšanu Valsts drošības dienesta priekšnieka amatā, kam tā stingri iebilda. Par to premjeram Krišjānim Kariņam jau nācies uzklausīt kritikas vilni no JKP, kas ir koalīcijas lielākā partija. “Betsafe” uzskata, ka premjers Kariņš neriskēs tik īsā laika posmā otro reizi nostāties pret JKP, kam Latvijas Universitātes rektora neapstiprināšana kļuvusi par principiālu jautājumu.

Tajā pašā laikā Kariņa pārstāvētās “Jaunās Vienotības” vidū viedokļi par to, vai Muižnieks tiešām ievēlēts nelikumīgi, atšķiras. Savukārt pārējās partijas, kam Muižnieka jautājums nav tik būtisks, ieņēmušas nogaidošu pozīciju, gaidot, kā rīkosies valdības vadītājs. Ja Muižnieks amatu tomēr saglabās, Kariņam jārēķinās, ka JKP jau drīzumā ir nepieciešama kāda “uzvara”, lai partiju noturētu savas valdības sastāvā.

Vai Ministru kabinets apstiprinās Latvijas Universitātes rektora amatā Indriķi Muižnieku?

Jā 40%

Nē 60%

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu