Foto - VP
Reklāma

Strādājot narkotiku aprites apkarošanas jomā, Valsts policijas Rīgas Zemgales iecirkņa policisti nonāca pa pēdām kādam taksometra vadītājam, kurš nodarbojas ar narkotiku tirdzniecību.

Trešdien, 5. jūnijā, pulksten 21.30 Valsts policijas Rīgas Zemgales iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policistiem piesaistot kolēģus no Ceļu policijas, Rīgas centrā tika apturēts aizdomās turētā vīrieša vadītais taksometrs. Uz aizdomu pamata par narkotiku tirdzniecību vīrietis tika aizturēts un nogādāts policijas iecirknī.



Veicot kratīšanu viņa Rīgas dzīvoklī, garāžā un automašīnā, kā arī pārbaudot viņa personīgās mantas, policisti kopumā konstatēja un atsavināja 25 gramus metamfetamīna. Pašreizējā izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka vīrietis ir apvienojis taksista darba pienākumus ar noziedzīgo rūpalu – narkotiku piegādi un tirdzniecību. Noziedzīgās darbības viņš veicis plašā teritorijā Rīgā.

Reklāma

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas – par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu realizācijas nolūkā un par narkotisko vielu realizāciju lielā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.



Jāpiemin, ka vīrietim ir nozīmēta ekspertīze, lai noteiktu, vai viņš pats aizturēšanas brīdī nav atradies narkotisko vai psihotropo vielu ietekmē. Ja ekspertīzes rezultāti būs apstiprinoši, viņam būs jāatbild arī par šo pārkāpumu.

Uz izmeklēšanas laiku viņam piemērots drošības līdzeklis – policijas uzraudzība.

Lai efektīvi cīnītos ar narkotiku apriti, Valsts policija aicina iedzīvotājus būt aktīviem un ziņot policijai par to tirgošanas vietām un personām, kuras atrodas narkotisko vai psihotropo vielu ietekmē. Informēt likumsargus iespējams notikuma brīdī zvanot pa tālruņa numuru 110 vai arī vēršoties tuvākajā Valsts policijas iecirknī. Tāpat šo vielu tirdzniecības vietas iespējams ātri un ērti atzīmēt Iekšlietu ministrijas interaktīvajā kartē

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu