Reklāma

Rūpējoties par pasažieru datu drošību, Saeima otrajā lasījumā atbalstījusi grozījumus Autopārvadājumu likumā, kas paredz, ka taksometru pakalpojumu sniedzējiem visi tīmekļa vietņu un aplikāciju dati būs jāglabā Eiropas Savienības (ES) vai Ziemeļatlantijas līguma organizācijās (NATO) dalībvalstī vismaz piecus gadus.

“Līdz šim saņemtas ziņas, ka kāds Latvijā zināms taksometru tiešsaistes pakalpojumu operators, visticamāk, Krievijas kapitāla uzņēmums lietotnes iegūtos datus apstrādāja un glabāja uz serveriem Krievijā, kas radīja apstākļus personas datu nelikumīgai vākšanai un uzkrāšanai un līdz ar to – draudus saistībā ar drošību, nemaz nerunājot par iespēju veikt t.s. attālināto izlūkošanu,” sacīja Saeimas deputāts Krišjānis Feldmans (JKP).

Grozījumi paredz, ka tīmekļvietnes vai mobilās lietotnes pakalpojuma sniedzējs Valsts ieņēmumu dienestam sniedz informāciju par Latvijas teritorijā tīmekļvietnē vai mobilajā lietotnē piedāvātajiem, pārvadātāja atteiktajiem un veiktajiem pasažieru komercpārvadājumiem, autovadītājiem un autotransporta līdzekļiem.



Reklāma

Paredzams, ka likums trešajā – galīgajā lasījumā tiks pieņemts šī gada jūnijā.

JKP ir dibināta 2014.gada 17.maijā kā konservatīvs un patriotisks spēks un četru gadu laikā, soli pa solim attīstoties, kļuvusi par straujāk augošo politisko spēku valstī, kas vairāk nekā 20 nodaļās apvieno vairāk nekā 1000 biedru. JKP pamatvērtības ir 18.novembra republika, latviski runājoša nācija, demokrātija, tiesiskums un ģimene, kā arī samazināta valsts iejaukšanās privātajā sfērā un zemi nodokļi.

13.Saeimas vēlēšanās 2018.gada 6.oktobrī Jaunā konservatīvā partija ieguvusi 16 deputātu vietas, kas veido vienu no divām lielākajām frakcijām jaunajā Saeimas sasaukumā.

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu