Ilustratīvs foto, VP
Reklāma

Ķengaragā pie tirdzniecības centra atrasts miris vīrietis ar miesas bojājumiem.

Sestdien, 5. janvāra pievakarē, iedzīvotāji pie kāda tirdzniecības centra Rīgā, Ķengaragā, pamanīja gulošu vīrieti, iespējams, bez dzīvības pazīmēm.

Aculiecinieki par notikušo paziņoja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam. Mediķiem ierodoties notikuma vietā, diemžēl tika konstatēta vīrieša nāve. Turklāt vīrietim bija redzami miesas bojājumi. Par notikušo tika paziņots arī Valsts policijai, kas uzsāka notikušā izmeklēšanu.

Policisti ieguva informāciju, ka todien minētais vīrietis bija uzturējies tirdzniecības centra telpās un, pēc aculiecinieku norādēm, viņu no tirdzniecības centra telpām aiz drēbēm esot izvilkuši divi vīrieši apsargu formā. Tāpat aculiecinieki norādīja, ka tobrīd vīrietis nav pretojies un, iespējams, atradies alkohola reibumā, kā arī viņa seja bijusi klāta asinīm.

Reklāma

Kriminālprocesa ietvaros tika noskaidrots, ka uz vīrieša ķermeņa ir miesas bojājumi un šobrīd tiek skaidrots to iegūšanas laiks un apstākļi. Tāpat tiek vērtētas apsardzes darbinieku faktiskā rīcība attiecībā pret šo personu, kā arī atstāšana bezpalīdzības stāvoklī uz ielas.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti uz aizdomu pamata ir aizturējuši abus apsargus, kuri dzimuši 1960. gadā, un pārbauda viņu saistību ar notikušo.

Saistībā ar notikušo sākotnēji uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 141. panta otrās daļas – par tādas personas apzinātu atstāšanu bez palīdzības, kura atrodas dzīvībai vai veselībai bīstamā stāvoklī un kurai nav iespējas saglabāt sevi slimības vai savas nevarības dēļ, ja vainīgajam bijusi iespēja sniegt cietušajam palīdzību un bijis pienākums rūpēties par viņu vai arī vainīgais pats viņu nostādījis dzīvībai bīstamā stāvoklī. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Uz izmeklēšanas laiku abiem apsargiem ir piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Šobrīd notiek aktīva izmeklēšana ar mērķi noskaidrot notikušā apstākļus un atklāt noziegumu.

Reklāma
loading...

Atstāt atbildi

Lūdzu atstāj komentāru
Lūdzu ievadi savu Vārdu